26 Kasım 2009 Perşembe

Kahvaltıda Yumurtalı Dürüm

YD

Kahvaltıda da dürüm olur muymuş demeyin :) Çok da nefis olduğunu garanti edebilirim. Biz güneyliler, mümkün olan her şeyi dürüm formuna sokarak yemeye bayılırız. Yumurtalı dürüm de onlardan biri...

Aslında, bir şeyleri başka bir şeyin içerisine sararak dürüm formatına getirme ve bu haliyle yeme mantığının her kültür için cezbedici bir seçenek olduğunu ve sağladığı tatminkar lezzet ile mutlu bir doygunluk hissi yarattığını hep düşünmüşümdür.

Örneğin Japon mutfağının sushisi, Meksika mutfağının burritosu, Fransızların krepi, Amerikalıların başka mutfaklardan esinlenerek oluşturduğu wrap çeşitleri de aynı lezzet ve doygunluk arayışının ürünü besbelli... Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Tabi bizim muhteşem dürümlerimizin lezzeti ve çeşitliliğiyle hiçbiri boy ölçüşemez orası kesin :)

Gelelim benim yumurtalı dürüme. Malzemelerimiz; el açması köy ekmeği (marketlerde satılan lavaşlarla da yapılabilir), haşlanmış yumurta, tulum peyniri, domates, ceviz, yeşil zeytin, taze nane, zeytinyağı, kimyon, pul biber, karabiber, kekik. Bütün bunlara ilave olarak eğer bu lezzetlerin arasında tatlı bir lezzeti yadırgamazsanız dut kurusu koymanızı kesinlikle tavsiye ederim! Muhteşem yakışıyor. Bu arada köy ekmekleri, domates, yumurta ve zeytin Nazilli'den Pınar Hanım'dan. Hepsi harika renkleri, kokuları ve tazelikleriyle yerken insana doğal besinler tüketiyor olmanın huzurunu yaşatıyor. Cevizler ve tulum peyniri ise annemden, naneler de dalından, benim balkondaki mini bahçemden :)

Bütün malzemeleri ince ince dilimleyerek, ekmeğin size yakın kısmına sıralayın, baharatları serpin, üzerine biraz da zeytinyağı gezdirdikten sonra sarın. Yerken patlamaması açısından ekmeği biraz kalın sarmanızı tavsiye ederim :) Afiyet olsun...

NOT: Tayland yazı dizim kaldığı yerden devam edecek. Araya birkaç tarif almaya karar verdim :)

HERKESE MUTLU, BOL NEŞELİ, SAĞLIKLI VE SEVDİKLERİYLE BERABER
GÜZEL BİR BAYRAM DİLİYORUM...

8 yorum:

minimalist dedi ki...

şimdi kahvaltıdan kalktım ama bakınca ve okuyunca yine ağzım sulandı. Size afiyet olsun bize de iyi seyirler :((

evcilik dedi ki...

merhaba sevgili Mimoza,
bizim çocuklara yediremediğim yumurayı,yumurta kebabı olarak afiyetle yediriyorum.
ilk evlendiğimde haşlanmış yumurtayı dürüm gibi yapıp içine bol baharat,domates,maydanoz v.b.koyunca kayınvalidem a bu kız kebabı çok seviyor galiba baksana yumurtayı bile kebap yaptı demişti.
o gün bugündür eşime de alıştırdım afiyetle yiyiyoruz yumurta kebaplarını..
paylaştığın için teşekkürler.
tatlı,neşeli ve huzurlu bayramlar..
sevgilerimle,İjlal.

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Sağlıklı,mutlu,huzurlu,sevgi dolu nice bayramlara... Bayramınız kutlu olsun.
Sevgiler...

Pembe Tatlar dedi ki...

Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle...

İYİ BAYRAMLAR:)))

TAZE NANE dedi ki...

Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın. Hayırlı ve bereketli Kurban Bayramı dilerim.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

iyi bayramlar sevgiler,
afiyetle... :)

Saglıklımutfak dedi ki...

bende uzun zamandır çikolatalarımı evde yapma planı kuruyordum . Malum şu gdo meselesi yüzünden huzurla yiyecek yiyemez hale geldik. tarfi süper görüntü ondanda süper. elinize sağlık . ilk fırsatta deneyeceğim . sevgiler hilal
www.sagliklimutfak.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Thanks for the useful insight reviews.

My blog:
meilleur taux aussi Rachat de Credit au meilleur taux

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...