15 Temmuz 2010 Perşembe
Muz Yaprağında Somon ve Yumurta
11 Temmuz 2010 Pazar
Kahve Dünyası'nda Bol Çikolatalı Bir Etkinlik
Çikokap ile meyveli jöleden, dondurmaya, çilekli musdan kremaya içlerine istediğiniz malzemeyi koyarak birbirinden farklı değişik lezzetler elde edebiliyorsunuz. Ayrıca yaratıcılığınız ve hayal gücünüzü kullanarak yepyeni tarifler yaratmanız da mümkün. Örneğin biz etkinlikte mis gibi kahve kokan muhteşem bir krema hazırladık. Bunu taze pandispanya ve pastacı kreması ile birleştirerek hem görsel hem lezzetsel olarak kendine hayran bırakan tiramisular yaptık. Tiramisunun yanında hazırladığımız limonlu creme brule de gerçekten nefis oldu.
Çikokap içinde tiramisu, adını çikomisu koydum :)
Pastacı kreması, çilek be beyaz çikolatalı pirinç patlağı ile süslediğim çikokap
Kahve Dünyası'nın bizler için hazırladığı ikramlar
Bu harika etkinlik için Sevgili Esra Hanım'a, On İletişim'e, Kahve Dünyası'na ve Sevgili Derya İleri'ye çok teşekkür ediyorum. Bu arada Kahve Dünyası'nın denemediğim pek çok lezetini bu etkinlik vesilesiyle deneme fırsatı buldum. Musevilerin patlıcanlı, peynirli ve patatesli olarak hazırladıkları meşhur börekleri BOREKAS, Kahve Dünyası yorumu ile BÖREKİTAS olarak sunuluyor. Patlıcanlısı gerçekten muhteşem, denememiş olanlarım mutlaka denemesini tavsiye ediyorum. Ben şahsen yemeye doyamadım.
Farklı ekmekler ve içeriklerle hazırlanmış sandviçler, kişler ve cheesecake'ler de hepimizi mest etti. Kahve Dünyası mutfağının en önemli kurallarından birisinin tüm ürünlerin tamamen doğal malzemelerle hazırlanması olduğunu öğrendik. Bu durumda herşeyin bu kadar lezzetli olmasına şaşmamak gerek sanırım.