Yine bir yeni bir pilav tarifi. Aslında annemin klasiklerinden biri. Geçenlerde arkadaşlarım geldi onlara yaptım. Pek leziz oldu. Fotoğraf çok süper olamadı maalesef, hem akşam olması hem de sofradakilerin fotoğraf çekmeyi beklemeye tahammülü olmaması sebebiyle :)
Malzemeler
750 gr dana kuşbaşı
4-5 adet kemer patlıcan
3 bardak pirinç
1 ortaboy domates
Yeterli miktarda tuz, karabiber
Yapılışı
Kuşbaşı etleri az suda suyunu çektirene kadar pişirin, içine bir domates rendeleyin. Diğer yanda başka bir kapta kemer patlıcanları küp küp doğrayıp kızartın. Pirinçleri önceden ıslatın, 1 saat kadar suda bekletin. Etler suyunu çektikten sonra üzerine patlıcanları dizin, en üste de pirinçleri yerleştirdikten sonra 3 bardak su ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra bir tepsiye ters çevirerek servis edin. Afiyetle yiyin :)
22 yorum:
Pilavı geçtiğimiz yıl anneciğinin o maharetli ellerinden tatmıştım..Halen tadı damağımda desem, yalan olmaz canım..Senin pişirdiğin pilav da o lezzette görünüyor,ellerine sağlık..Arkadaşlarına afiyetler olsun..Bize sıra ne zaman gelecek tatlım?..)))
Kocaman sevgilerle..
Ellerine sağlık Ebrucum görünüşü çok güzel olmuş eminim tadı da güzel olmuştur.
Başarılarının devamını dilerim(umarım bir gün tadına da bakarız :)
Sevgilerimle...
Ebru'cuğum ellerine sağlık harika olmuş hem göze hem damağa hitap ediyor.Afiyet şeker olsun
öpüyorum...
bence de beklenemeyecek kadar leziz gözküyor.ellerine saglık.
karnım ne kadar tok olsa da her defasında yaptığın yemeği görünce yutkunuyorum. Enteresan geliyor bana :))Elinize sağlık efendim.
hehehe :) ağzım kulaklarıma varıyor güzel yorumlarınızdan. çok teşekkür.
Anne tarifleri hep garantilidir nefistir.Ellerinize sağlık.Sevgiler.Mine
CANIM BENİM ELLERİNE SAGLIK
TARİFDE HARİKA EE ANNE ELİ VAR İÇİNDE DEMİ
CANIM BENİM AFİYET BAL OLSUN
RESİMDE GAYET GUZEL
ZATEN BİR ALIŞTIRAMADIK MİSAFİRLERİMİZİ DURUN RESİM DEMEYE :))
görünüşü çok havalı ve güzel tadı da görüntüsü gibi güzel olmuştur eminim. ellerine sağlık
sevgiler
VALLA PİLAV SÜPER. ZMANI OLMADIĞI İÇİN PATLICANA HASRET KALDIM DESEM YERİDİR. GZÜEL YORUMLARLA KİMİN AĞZI KUAKLARINA VARMAZKİ TATLIM . ELLERİNE SAĞLIK
valla patlıcan zamanı değil doğru aslında ama bu patlıcanlar pınar hanımdan :) normalde almıyoruz ama manisadan olunca da kaygılanmıyoruz.
ELLERİNİZE SAĞLIK BÖYLE PATLICANLI BİR PİLAV DENEMEMİŞTİM AMA PATLICANI SEVEN BİRİ OLARAK EMİNİM GÜZEL OLMUŞTUR ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER
of of ben yanina ayran isterim mukemmmel olmus eline saglik
ooo davet sofraları için harika bir fikir ellerine sağlık...
Cok nefis gorunuyor, ellerine saglik!
Bu yemek şahane ötesi :) bizde yaparız ,aslında blogda hiç yayınlamadım ama maklube'ye çok benziyor sanki... onu yoğurtla servis ederiz ayrıca...
bak şimdi aklıma soktun yine :))
ellerine sağlık...
sevgiler ...
pelincim maklubeyi bilmiyorum ama bu bir arap yemeği yanlış bilmiyorsam dolayısıyla senin maklubenin ismi de arapçaya çaldığı için ikisi aynı şey olabilir :) yoğurtla birlikte denemedim ama içinde kızarmış patlıcanlar olduğu için süper uyumlu olabilir. zaten beste de yanına ayran talep etmiş demek ki iç güdüsel olarak yoğurt gereksinimi duyuran bir yemekmiş bu :)
bu akşam yine yapıyorum misafir var talep var :)
ciao! grazie della tua visita!! che torta favolosa!! ricca e completa!! un abbraccio!
Canım et-pilav-patlıcan üçlüsü harika olmuş.
Bayıldım canım.
Fotoğrafta gayet net anlatıyor bu güzelliği
Ellerine sağlık canım
sevgilerimle
cnm merhaba
blogguma bir uğrarmısın sana bir bildirimim var
sevgiler
Ebrucuğum yarın akşam ki kursa sende gelecekmişsin çoksevindim. tanışmışolacağız böylece. Sevgiler
Mmmh çok leziz olmuş, ellerine sağlık
Yorum Gönder