21 Mart 2010 Pazar

Zerdeçallı Tavuk

zct

Bir yandan yeniden yürümeyi öğreniyorum (çok şükür tek değnekle yürümeyi başarabildim) diğer yandan kilolara dikkat etmeye çalışıyorum. Bir süredir diyet halindeyim fakat hareketim çok kısıtlandığı için ancak kilomu koruyabiliyorum, henüz kilo vermek pek mümkün olmadı. Yine de sağlıklı besleniyor olmanın da farklı bir huzuru ve doyumu var. Çeşitli az yağla pişmiş tavuk ve sebze tarifleri üretiyorum. Bu da onlardan birisi. Zerdeçal çeşitli dertlere deva, rengi ve kokusu pek hoş bir baharat... Karaciğere, safra kesesine, kolestrole, cilde faydaları ile antioksidan ve iltihap giderici etkileri olduğu biliniyor. Malzemeler ve tarifi aşağıda...

Malzemeler

500 gr kuş başı doğranmış tavuk göğsü
3 - 4 adet bebek kabak
1 adet kırmızı kapya biberi
2 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
3 çay kaşığı toz zerdeçal (Hint safranı)
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
yeterli miktarda tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
birkaç damla susam yağı
1 diş sarmısak


Yapılışı

Kuş başı doğranmış tavuklar yağda biraz çevrilir. Sarmısak, zencefil ve doğranmış kabak ve biberler tavuğa ilave edilir, beraberce pişmesi sağlanır. Tüm baharatlar ve tuz ilave edildikten sonra iyice karıştırılır, birkaç dakika beraberce pişmesi sağlanır. Biraz dinlendirilip servis edilir.

13 yorum:

Unknown dedi ki...

canım dikkat et kendine.Baharatlara bakılınca
ne kadar leziz bir yemek olduğu belli oluyor
ellerine sağlık.Bu arada resimler açılmıyor tat
lım haberin olsun öpüyorum...

LEZZETİKRAM dedi ki...

çok lezzetli olduğu kesin ,ellerine sağlık
tekrar geçmiş olsun canım ,bol sağlıklı günler
sevgiler

Saglıklımutfak dedi ki...

Nihayet canım . Kavuştukmu sana . Ne zaman düzeleceksin arkadaşım nisan sonuna kadar toparlanmalısın bahar buluşmamız var. ona göre. Bua arada eline sağlık her zamanki gibi benim damak zevkime sonsuz hitap eden bir tarif:) sevgiler

Federica Simoni dedi ki...

eccezionale questo piatto! complimenti!

beste dedi ki...

aa ne oldu bacagina? Gecmis olsun acil sifalar!

Mimosa Café dedi ki...

deryacım sedacım çok sağolun

hilalcim nisan sonuna toparlanacağımı ümit ediyorum. 5 hafta oldu. ben de bir an önce iyileşmek istiyorum artık.

federica, grazie mille!

beste düştüm ben :( dizimi feci incitmişim. yürüyemedim uzunca bir süre. şimdi işte değnekle idare etme halindeyim. buna da şükür.

sevgiler.

evcilik dedi ki...

merhaba sevgili mimoza,
haklısın biraz üşengecim bu aralar ama blogunun devamlı takibindeyim yine de geldiğin iyi oldu..
Bu arada geçmiş olsun umarım en kısa zamanda toparlanırsın,buna rağmen harika şeyler çıkartmışsın nezamandır görüntüsüyle ve lezzetiyle içime sinecek olan bir sufle tarifi istiyordum,damak zevkine güvendiğim için mutlaka deneyeceğim..
Bu arada her derde deva zerdeçallı tavuğunda görüntüsü muhteşem eminim tadı da öyledir baharatlı tatlara bayıldığım için bu tarifinide en kısa zamanda deneyeceğim...
sevgiler,selamlar.

Tijen dedi ki...

Eminim yakında çok daha rahat yürüyeceksin Ebru, ha gayret az kaldı.

minimalist dedi ki...

çok çok geçmişler olsun :((( Yemek herzamanki gibi pek bir leziz görünüyor; fotosu da çok güzel çıkmış.

Damak Tadı dedi ki...

Ebru'cuğum bende zerdeçalı tavuk ve et yemeklerine çok kullanıyorum ve yakıştırıyorum..Ellerine sağlık canım leziz tarifin için..Öpüyorum kocaman..Sevgiler..

Sevil Şahin dedi ki...

ebrucum canım çok sevindim daha iyi olmana inş. daha da iyi olacak ve seninle harika vakit geçireceğiz.
zerde çalını daha önce hiç kullanmadım ama sen harika diyorsun sevgili damaktad gül ablamda buna onay veriyorsa artık kullanmam şart oldu demektir:)
canım benim ellerine sağlık afiyet bal olsun
güzel bir hafta dilerim
sevgiler

Mimosa Café dedi ki...

evcilik, uzun zaman sonra senden haber aldığıma çok sevindim. güzel dileklerin için çok mersi :)

tijen, çok sağol desteğin için. epey çaba sarfediyorum umarım bir an önce iyi olurum artık. insan sağlıklı bedeninin kıymetini böyle zamanlarda farkediyor...

minimalist çok teşekkür :)

gül ablacım ben de öptüm çok :)

sevilcim bol zerdeçallı tavuk yap kulaklarımızı çınlat o zaman :) en kısa zamanda görüşmek dileğiyle. öpüyorum.

Narince dedi ki...

Sevgili Ebru, çabuk geçer umarım sıkntın. Değnekle bile ne güzel lezzetler yaratıyorsun, bravo sana!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...