Birkaç aydır tüm konsantrasyonumu bitirmeye çalıştığım yüksek lisans tezime yönlendirmiştim. Aralarda kaçamaklar oluyordu tabi :) Neyse sonunda zorun büyük kısmını atlattım. Hiç bitmeyecek sanmıştım ama yazdım bitti. Biraz rötuşlar ve jüri savunması kaldı. Onları da atlatınca özgürlüğüme kavuşacağım inşallah :)
Geçen hafta balık yiyesimiz gelmişti. Tekir, çinekop ve fener balığı aldık. Fener balığının eti diğer balıklardan daha farklı, balıkla karides arası çok hoş bir lezzeti var. Ben de onu tereyağlı, sarmısaklı, baharatlı bir şekilde güveç kabında pişirdim. Tadına doyamadık.
Önce balığı dilimlere böldüm ve üzerlerine bir miktar tuz, pul biber ve karabiber ekledim. Ondan sonra birkaç diş sarmısak ve taze kırmızı jalapeno biberlerini de parçalara ayırıp, güveç kabına tereyağ parçacıklarıyla beraber ilave ettim. Fırında pişirdim.
13 yorum:
Ebrucum harikasın enfes görünüyor balık elleri
ne sağlık çok öpüyorum...
Nihayet . Özlemiştik Ebrucuğum. eline sağlık bende dün bir balık güveç yayınladım . Güveç haftasındayız sanırım. çok öptüm
ebrucum ellerine saglık afiyet bal olsun
tezine de çok sevindim inş. hayırlısı ile son kalan prosüdürlerde tamamlanırda sende rahatlarsın
sevgiyle kal
Çok geçmiş olsun. Tezlerin yarattığı sıkıntıyı yaşayan biri olarak çok iyi bilirim. Sınavda geçince yük kalkar.Balıkta çok güzel olmuş elinize sağlık.Sevgiler.Mine
Canım çok güzel yapmışsın.
Nefis görünüyor.
Ellerine sağlık canım
sevgiler
işin zor kısmını halletmişsin jüriden korkma eminim başarıyla savunmanı yapacaksın... Balık ise herzamanki gibi süper görünüyor.
ay ay bayıldım bu lezzete ellerine sağlık canım
sevgiler
Ebru bu harika gözüküyor ellerine sağlık canım...
çok teşekkür ederim sevgili arkadaşlarım. evet tezimin zor kısmını atlatmış olmam bende büyük bir rahatlama yarattı. artık bundan sonra blogumu daha sık güncelleyeceğim ve de sizlere bol bol diyet yemek tarifleri yayınlayacağım :) çünkü öbür haftadan itibaren kısmetse diyete başlıyorum! çok sevgiler.
Ebru tez için bol şans diliyorum.. kolay değildir tahmin ediyorum...
fener balığı daha önce hiç yemedim,ama lezzetini merak ettim şimdi.. ilk fırsatta alıcam mutlaka..
ellerine sağlık..
cogu gitti azi kaldi, tam konsantrasyon blogada bekleriz. Helal olsun cokta ihmal etmedin aslinda:) Balik harika olmus:)
Pelin çok sağol canım. Fener balığını denemediysen mutlaka dene. Seveceğine eminim.
Beste verdiğin gazlardan ağzım kulaklarıma yaklaştı :)
Çok öptüm hepinizi.
Kendisi çirkin ama, lezzeti çoook güzel:))
Biz de çok severiz. Güveçte de nasıl lezzetli olmuştur o şimdi. Ellerine sağlık Ebrucum.
Sevgiler...
Yorum Gönder