10 Mart 2010 Çarşamba

Çikolatalı Sufle

sufle-k

Internette sufle tariflerine bakarken Tarçının Mutfağı diye bir sitede bu tarifi gördüm. Çok güzel göründü gözüme. Denedim. Epey de güzel netice aldım. Çok güzel kabardı. Gerçi fotoğrafı çekene kadar biraz söndü. Yalnız daha sonra başka tariflerde gördüğüme ve Beste'nin de hatırlattığına göre sufleyi unsuz yapmak sanırım çok daha doğru bir yaklaşım. Beste sufleye un konmaz dedi, sanırım haklı çünkü çikolatası çok akan bir kıvamda olmadı benim yaptığım suflenin. Ama bu unlu tarifin de nefis olduğunu belirtmek isterim. Denemeye değer. Bu arada çok fazla yapmışım. Bir iki kase buz dolabında ertesi güne sakladık ve gerçekten soğumuş sufle ne muhteşem ve bambaşka birşeymiş onu da tesadüfen keşfetmiş olduk :) Bir dahaki sefere sırf dolapta bekletmek için ekstradan birkaç kase yapmaya karar verdim. Tarif aşağıda...

Malzemeler

(4 kişi için)

1/2 lt süt
3 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
2 paket kare bitter çikolata

Servis için krema, pudra şekeri ve nane

Yapılışı

Şeker, un ve kakao bir tencerede karıştırıldıktan sonra ocağın üzerine alınarak üzerine süt yavaş yavaş ilave edilir. Süt ilave edilirken karıştırmaya devam edilir. Küçük parçalara bölünmüş olan çikolatalar da ilave edilerek erimesi sağlanır. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edilir. Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. İyice soğuduktan sonra çırpılmış yumurta sarıları eklenip karıştırılır. Diğer yandan bir fiske tuz ile yumurta beyazları iyice kabarıncaya kadar çırpılır. İyice kabardıktan sonra karışıma eklenip çok yavaşça karıştırılır. (Fazla karıştırılırsa beyazlar sönüyor, o yüzden hafif karıştırmak önemli) Sufle kaplarına konulduktan sonra 180 derece önceden ısınmış fırında yaklaşık 35-40 dk pişirilir. Sıcakken krema ve pudra şekeri ile servis edilerek afiyetle yenir.

19 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık enfes bir görüntü ben daha denemeye cesaret edemedim bu güzelliği çok öpüyorum...

Federica Simoni dedi ki...

mmmmmmmmmmmmm......che buono!!!! baci!!

nalan dedi ki...

ah bu beste yok mu :)
bu tarifi ben evde yaptım bir pazar günü. hatta epeyce çok oldu, bir parça da ofise götürdüm.
mikrodalgada biraz ısıttık, sonra bir sürü hatun elimizde çay kaşıkları başına üşüştük.
o günden beri pazartesi günleri çantalarımı karıştırıyor kızlar sufle getirdim mi diye :)

Saglıklımutfak dedi ki...

vallahi seninle yeme içme zevklerimiz bu aralar aynı canım . dün dedim ki bu hafta sonu bir sufle yapayım. şimdi de de sende gördüm. telepatik mesajlaşıyoruz galiba. eline sağlık nefis. öpüldün.

pelince dedi ki...

Bende unsuz olarak denemiştim,ama her haline talibim ben bu güzelliğin :)ellerine sağlık..

Sevgiler..

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım sana kesinlikle katılıyorum. Bende sufle yaparken un kullanmıyorum. Un kullandığımız zaman sufle keke dönüşüyor. Halbu ki akışkan kıvamda olması lazım. Bende sufle yapıp siteme koymuştum. Fotoğrafını çekmenin ne kadar zor olduğunu iyi bilirim. Hemen iniyor:))). 2. denememde zor yakaladım görüntüyü:))
Ellerine sağlık canım.
Çok güzel olmuş.
Çok öpüyorum seni
sevgiler

Mimosa Café dedi ki...

Teşekkürler arkadaşlar. Demek ki bundan sonra unsuz yapıyoruz sufleyi :) Deneyeceğim ben de en kısa zamanda.

Unknown dedi ki...

çok severim ama hiç denemedim kısa dürede denemeliyim bende:)görüntü süper ellerine sağlık.

ceydabural dedi ki...

denemeyi çok isitiyorum, tadına bayıldığım bir tat :)
ama bu kadar kolay malzemelerle olduğunu bilmiyordum not aldım tarifini en kısa zamanda yapıcam :) ama senin ki gibi güzel olur mu bilmem :)

Damak Tadı dedi ki...

Biz tadına bakmıştık nefisti..))

LEZZETİKRAM dedi ki...

evet çok zordur sufle sönmeden fotoyu yakalamak ,hıım ben unlu bir tarif deniyorum bunu da deneyeceğim canım ,müthiş
sevgiler

Tijen dedi ki...

Sufleyi çok severim ama pek yapmam. Neden bilmem. Bir keresinde balkabaklı sufle yemiştim, olağanüstüydü. Onu anımsadım şimdi. (Enginar kalbini sormuşsun, ayıklanmış olarak satılan yeri kalbi enginarın. Tüylü kısımlar hep atılıyor zaten, yani bir şey kaçırmış değilsin merak etmeyesin.)

Özlem dedi ki...

Valla sönmüş hali de muhteşem görünüyor bence, özellikle balıklardan sonra nefis gider, ellerine sağlık

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENİM.
SEVGİLER

beste dedi ki...

afiyet seker olsun topak topak et olsun(adana atasozu dediler bana:) nane cok yakismis mimosa dokunusu :))

Mimosa Café dedi ki...

denemeyi isteyenler sevenler denesin, içine un koymasın :) görüldüğü gibi yapımı kolay aslında.

tijen, bal kabaklı ne harika bir fikir, eminim enfes olmuştur. enginar kalbi ufa topak birşey oluyor ya onu kastettim ben aslında sen de mi onu kastediyosun acaba? :)

evet özlem, balık sonrası gerçekten çok tatmin edici bir lezzet.

beste alemsin :)) çok topak topak et olmasın ama di mi? :))

öpücükler herkeslere.

Unknown dedi ki...

Zor bir tariftir bende yapıp siteme koymuştum çok güzel olur ellerinize sağlık

sarımutfak-hande dedi ki...

ımmm süper görünüyor ellerine sağlık canım
mutlu haftalar sevgiler

lolipu dedi ki...

ayyy herşey o kadar enfes gözüküyor ki, sabah sabah canım çekti:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...