Geçenlerde yapmıştım pazı sarmasını, bir köşede yayınlanmayı bekliyordu. Şu sıralar yine yoğunluktan malesef zamana yetişemez durumdayım. Aklım hep buraya birşeyler yazmakta ama ancak fırsat bulabildim. Pazı sarmasında Antep dolması lezzetini yakalamaya çalıştım, pek lezzetli olmuştu. Umarım dener beğenirsiniz.
Malzemeler
1 bağ pazı
1 su bardağı bulgur
150 gr kıyma
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
2-3 diş sarmısak
tuz
karabiber
yenibahar
Yapılışı
Pazı yapraklarını kaynar suda yaklaşık 5 dakika tuttum. Bir büyük kapta bulgur, kıyma, salça, sarmısak ve baharatları iyice karıştırdım. Pazı yapraklarını uygun büyüklüklerde böldükten sonra içlerine bir yemek kaşığı kadar hazırladığım iç harçtan ekleyip şekildeki gibi sardım. Tencereye dizdim ve uygun büyüklükte bir tabak ile sarmaların üzerini kapattıktan sonra sarmalarla aynı hizada olacak şekilde su ilave edip orta ateşte pişirdim. Servis için sarmısaklı yoğurt ve zeytinyağında çok az pişirdiğim domates salçasını sos olarak kullandım.
21 yorum:
Ebru'cum pazıya bayılırım ellerine sağlık afiyet olsun öpüyorum...
Çok iştah kabartıcı görünüyor Ebru'cuğum,ellerine sağlık..Çok öptüm..))
dolmanın, sarmanın her tülüsünü çok severim bayıla bayıla yerim; pazılısını yemedim çok güzel görünüyor tam benlik: )))
Bende nerede bu kız diyordum. eline sağlık ebrucum.
looks yummy!stuffed with meat and bulghur?
thank you for explanations!
Nasıl yani! Resminden ne kadar lezzetli olduğu o kadar belli ki! Ellerine sağlık. Çok eminim şu anda önümde bir tabak olsa kesin yerdim! Sevgiler:)
Pazı sarması deyince dünya durur, yaprak sarmasından daha çok severim sanki. Ellerine sağlık Ebru'cuğum.
Aldıklarınla da olur canım, tadına bakınca her yıl yapacaksın bak. Hele kuru sivribiberlere, birazcık da acıysa doyamazsın.
öpüyorum canım, diyet zor vallahi, çikolataya ben dayanamıyorum.
Görüntü harika eminin tadı da öyledir. Nasılda imrendim. Ellerine sağlık.
Harika bir lezzet, bayılırım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Sizi de mutlaka etkinliğimde görmek istiyorum. Kolları sıvayın biran önce ;)
Sevgiler...
Canım harika bir tarif ve harika bir lezzet.
Bulgurlu sarmaları ayrı seviyorum ben
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Merhaba.Çok güzel ve de lezzetli gözüküyor.Ellerinize sasğlık.İyi günlerde görüşmek üzere...
zerindeki sosla ye beni diyor. Çok güzel yapmışsın görüntü harika.Ellerine sağlık canım
sevgiler
goruntusu muhtesem sanki agzimda dagildi minik dolmaciklar of of gel teskere gel!
amaninnnn sarmaaaa dolmaaaa göstermeyin banaaaa:))) dayanamam çok severim ben hayatım ya ellerine sağlık bidaha yaparken banada ayır:)))) öpüyorum sevgilerimle
Ebrucum, valla al bende o kadar, zamana yetişmek benim için de çok güç bu günlerde:) birlikte koşsak yaklarmıyız acaba ne dersin canım:D
ımm nefis nefiss, valla ben yapmayı bekleyemiyeceğim hemen kaptım bu tabağı:) ellerin dert görmesin canım afiyet şekerler olsun;) öptüm tatlı yanaklarından...
İyi haftasonları.
hayatımda ilk defa bu kış denedim, aman Allahım o ne muhteşem bir tat fırsat buldukça yaptım, benim tarifim de bulgurlu ama ilaveten taze reyhan veya fesleğen var içinde, tavsiye ederim harika bir aroması oluyor...
Ebru'cuğum görüntüsü bile yeter... Ne kadar lezzetli duruyor ellerine sağlık canım. Biz de yaprak sarmasından daha çok sevilir:))
Sevgiler.
Ebrucum,
Denedim, ailecek çok beğendik.yiğit pazı ile ilk kez tanışmasına rağmen tam 4 tane yedi:) içi bulgurlu olduğu için de gönül rahatlığı ile yedirdim. teşekkürler ebrucum ellerine sağlık mimosa cafe:)
Pınar
Yorum Gönder