Enginarın zeytinyağlısını çok sevmeme rağmen sebzelerle standartlaşmış tarifleri sürekli uygulamaktansa onlarla alternatif mönüler üretmeyi daha eğlenceli ve heyecan verici buluyorum. Gerçi bazı denemelerim başarısızlıkla sonuçlanmıyor değil :) Yakın zamanda böyle komik bir deneyimim oldu onu sonra ayrıca paylaşacağım. Geçenlerde bloglar arasında gezinirken Beyza Hanım'ın sitesinde peynirli ve domates soslu enginar tarifine rastladım, fikir çok hoşuma gitti. Ben de içine bazı başka malzemeler ekleyerek benzer bir enginar yemeği pişirdim. İnanılmaz lezzetli ve tabii az kalorili oldu.
Evde 2 adet enginar çanağı vardı ben de bu yüzden 2 adet çanak ile yaptım. Dolayısıyla tarifimi 2 adete göre anlatıyorum. Siz malzemeleri istediğiniz miktara göre arttırarak uygulayabilirsiniz. Öncelikle enginar çanaklarını 1,5 adet limon sıktığım suda yaklaşık 30 dk (yumuşayana kadar) haşladım. 2 yemek kaşığı bezelye tanesini çok az suda 5 dk kadar haşladım. 100 gr ezine peynirini 2 yemek kaşığı çörek otu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırdıktan sonra bezelyeleri de ekledim ve enginar çanaklarını hazırladığım harç ile doldurup önceden ısınmış 180 derece fırında peynirler güzelce eriyene kadar pişirdim. Diğer tarafta 1 tatlı kaşığı acı biber salçası ile 1 tatlı kaşığı domates salçasını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı ılık su ile karıştırdım. İçine 1 çay kaşığı kadar toz şeker ve 1 diş doğranmış sarmısak ilave ettikten sonra ufak bir tavada pişirdim. Peynirler enginarların üzerinde bir güzel eriyince fırından çıkarıp üzerlerine bu güzel sostan biraz döktüm ve çok az zeytinyağı gezdirdim. Biraz da taze karabiber çekip balkonumuzdaki mis kokulu taze fesleğenlerden üzerlerine serpiştirdim. Lezzeti gerçekten bir harikaydı. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
31 yorum:
SANKİ BEN YAZMIŞIM GİBİ HİSSETTİM YAZIYI.BENDE DEĞİŞİK YEMEKLER DENEMEYİ SEVERİM.YALNIZ DENEMELERİMİN BAZILARI BAŞARILI, BAZILARI İSE ORTA BAŞARILI:))))
TABİ ŞEKERİM ÜRETKEN OLMAK KOLAY DEĞİL.BU UGURDA BAZI ŞANSIZLIKLAR OLUYOR.
ENGİNAR YEMEĞİDE BENİM DENEMECEKLERİM ARASINDA YERİNİ ALDI.ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLER
şimdiye kadar yediğim en nefis enginardı diyebilirim minik kuşum..ellerine sağlık canım..devamını bıkmadan beklediğimizi ek olarak belirtmek istedim..
23 nisan çocuk bayramın mutlu ve kutlu olsun..Öpüyorum..
Bir enginar sever olarak tarifi çok beğendim. Ellerine sağlık. Harika olmuş.
mmmmmmmmmmmmm..che ricetta invitante!!! complimenti!
Harika bir görüntü,ellerine sağlık.
bayılıyorum bu yaratıcı fikirlerine....
sevgiler..
ebrum canım gerçekten çok değişik olmuş bene bugün aldım deneyeyim bakalım. sevgiler
Kesinlikle bende aynı fikirdeyim Değişik yemekler çeşitler yapmayı seviyorum.Evdekilerde farklılıkları sevdiği için yeni lezzetler çıkıyor ortaya .Enginarlar harika olmuş.Ellerine sağlık Ebrucuğum.
hmmm bu denenmeliiii
Oooo süper ilk defa bu kadar hoş görüntülüsünü görüyorum:)))
Elelrine sağlık..
Mutlu pazarlar:)
ebrum şirinem çok beceriklisin masallah ellerine sağlık tatlım afiyet bal olsun
öperim :)
Cok guzel gorunuyor bu tarif. Oldukca da degisik. Ilk firsatta deneyecegim.
Görüntü herşeyi anlatıyor. Ellerine sağlık.
Ellerine sağlık Ebrucum
Hem hafif hem lezzetli bir enginar sever olarak hemen deniyeceğim :)
Çok lezzetli görünüyor. Enginarı çok sevdiğim için mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
off harika olmuş bu! Gerçekten bayılıyorum değişik tariflere. E bu da inanılmaz yaratıcı ve güzel bir tarif. Çok beğendim. Görüntüsü şahane. Ellerine sağlık:)
thank you so much for your visit!you are a wonderful website,i'm sorry i don't knnow turkish language,but your photo are so sugestive!
nice to meet you!
Merhaba güze´l yorumlariniz cok tesk. ederim..Blogunuzu söyle bir gezdim..Vakit ayirip daha detayli bakacagim..Peynir ve ispanakli ekmek muhtesem görünüyor tarifide gramli gördügüm kadariyla..Bu cok iyi cünkü gramsiz ölcülerde olan hic bir seyi yapamiyorum..
Tekrar blogunuzu ziyarete gelecegim..
Güzel bir hafta gecirmeniz dilegiyle..
Sevgiler
Cali
Ebrucuğum bu ikinci yorumum bu da ben enginarı pane yaptım çokta harika oldu sıcak oluncada nefis tavsiye ederim. Sevgiler.
ebrucum nefis bir tarif bu ellerine sağlık. Bu arada seninle tanıştığım için çok mutlu oldum. inşallah tekrar bir araya gelme şansını yakalarız. sevgiler öpüyorum
Gerçekten değişik bir yemek olmuş.Bende bu sıralar enginarla farklı yemekler yapmak istiyorum ama henüz Fethiye de şöyle iricelerden görmedim.Pek minikler..
ellerine sağlık canım
sevgiler
Çok değişik bir tarif. Görüntü süper, mutlaka denenmeli. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Öyleyse yaşasın yeğenlerimiz diyorum!
(Enginar çok güzel görünüyor gerçekten. Bugün pazardan 5 tane aldım ama yine haşlıyorum, salata gibi yemek üzere...)
Enginarı çok severim, bu şekilde hiç denememiştim.. Ellerinize sağlık!
değişik ve güzel olmuş canım ellerine sağlık
sevgiler
harika görünüyor :) kesinlikle deniycem enginarlar bitmeden :) ellerine sağlık..
Ben de enginar pişireceğim cumartesi, pazara gideyim de! Çok şık ama seninki, ellerine sağlık canım.
Maalesef evde benim dışımda çok rağbet görmüyor ama bu çok güzel mutlaka yapacağım
sevgili herkes, güzel yorumlarınız beni çooook mutlu etti!!! ayrıca bu yemek bu kadar beğenildiği için ayrıca memnun oldum, umarım herkesler dener ve deneyimlerini paylaşır yeniden buradan. öpücükler, sevgiler!
Ben bu sene ilk kez tanıştım kendisiyle;)) pek sevdiğim söylenemez... ama şifa niyetine yenmeli...
ellerine sağlık...
Merhaba sevgili Ebru,
ziyaretin için çok teşekkürler,en yakın zamanda pasaj ile ilgili kapını çalacağım,ilgin için teşekkürler.
sevgiler.
Merhaba. Belki de gördüğüm en güzel enginar sunumlarından biri. Enginarlı tarifleri genelde Mineciğimden görmeye alışkın olduğum için önce yanlış sayfayamı girdim dedim ama şunu söylemeliyim ki tek kelime ile bayıldım! Ben bu tarifi kesinlikle kesinlikle ve kesinlikle yapacağım. Ellerinize sağlık. Çok lezzetli duruyor. Sıcacık sevgiler...
Yorum Gönder