MALZEMELER:
1 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su
2 su bardağı ince köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı kimyon
bir tutam tuz
1 orta boy soğan
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı acı biber salçası
yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası
3/4 bardak zeytinyağı
YAPILIŞI:
3/4 bardak zeytinyağı
YAPILIŞI:
1 su bardağı kırmızı mercimeği 4 su bardağı suda iyice eriyene kadar haşlayın.
Mercimek kaynadıktan sonra altını kapatıp bulguru içine dökün, kimyon ve tuz ilave edip tahta kaşık ile iyice karıştırın. Bulgur tüm suyu çekip yumuşar. Diğer yanda 1 orta boy soğanı doğrayın. Bol zeytinyağında salçalarla beraber kavurun ve mercimek bulgur karışımına ekleyin. Maydanozları da ince ince doğradıktan sonra bu karışıma ilave edin. İyice karıştırın. Biraz ılımaya bırakın. Karışım ılıdıktan sonra teker teker köfte halinde sıkın. Sumaklı soğan piyazı veya sumaklı soğan, domates, yeşil biber karışımından hazırladığınız salata ile servis edin. Afiyet olsun.
ENGLISH translation of this recipe:
Ingredients:
Red lentils - 1 cup
Water - 4 cups
Fine bulgur - 2 cups
Cumin - 2 tsps
Salt - 2 tsps
Onion - 1 middle size
Parsley - half bunch (should make around 1 cup when chopped)
Tomato paste - 1 tbsp
Hot red peper paste - 1/2 tbsp
Red lentils - 1 cup
Water - 4 cups
Fine bulgur - 2 cups
Cumin - 2 tsps
Salt - 2 tsps
Onion - 1 middle size
Parsley - half bunch (should make around 1 cup when chopped)
Tomato paste - 1 tbsp
Hot red peper paste - 1/2 tbsp
Red peper paste - 1/2 tbsp
Olive oil -
Olive oil -
3/4 cup
Directions:
Boil the lentils in the water until they get completely melted. During the process of boiling, stir the lentils occasionally so that it gets melted easierly. As the boling of lentils finish, pour the bulgur into the lentils, add the salt and the cumin, stir them very well with a wooden spoon. Close the lid of the pot and let the mixture rest for a while. Meanwhile, chop the onions finely and fry them in olive oil with tomato and peper pastes. When the onion gets golden brown, pour this mixture and finely chopped parsleys into the lentil-bulgur mixture and keep stirring again until all get mixed well enough. Let the mixture cool about 10-15 mins with no lid closed. As they get cool enough, shape your lentil balls as shown in the picture.
6 yorum:
Halen tadı damağımda..Yine yaparmısın??..)))
Afiyet olsun :) Yaparım tabiki yapmam mı :)
Ebrucum çok severim, çok:)) Üstelik sevgili Gül'de çok beğenmiş. Daha geçen gün yedim ama, üşenmesem hergün yapıp yerim, o kadar yani...
Köftelere bakarken, bloğunun yeni hali de gözümden kaçmadı:))
Çok güzel olmuş, biraz gezip baktm bile, ellerine sağlık arkadaşım...
Sevgiler.
ingilizce eklemen iyi olmus hayirli olsun. Bu aksam icin hint usulu dahl ile senin kofte arasinda kararsiz kaldim. Mercimek koftesi diye sayiklarim simdi gunlerce:)afiyet seker olsun
beste ben de sayiklayip duruyordum kac zamandir en sonunda yaptim valla bi yedim bi yedim hic sorma :)
Bende çok severek yaparım. Ellerine sağlık arkadaşım. Ayrıca blogunun inglizcede olması cok güzel!Sevgiler, Hülya
Yorum Gönder