9 Ekim 2009 Cuma

Humus / Hummus

IMG_2606


600 gr haşlanmış nohut (ister evde düdüklüde haşlayın isterseniz konserve kullanın ama katkısız olsun)

1/2 çay bardağı tahin

1 diş sarımsak

1 küçük limon

Üzeri için yeterli miktarda dolma fıstığı, tereyağı ve pul biber.

Yapılışı:

Haşlanmış nohutları, tahini, sarmısağı ve limon suyunu rondo veya robotta iyice çekin. İçerisine bir miktar sıcak su ilave edin. Eğer konserve nohut kullanacaksanız tuz eklemeyin. Nohutu kendiniz haşladıysanız biraz tuz da ilave etmeniz gerekir. Ayrıca ben sarımsağı 1 diş kullandım siz isterseniz 2 diş te kullanabilirsiniz.

Daha sonra bir servis tabağına alın. Üzerine tereyağda pul biberle kavurduğunuz dolma fıstıklarını ve birkaç parça salatalık turşusunu ekleyerek servis edin. Afiyetle yiyin :)

IMG_2613

English Translation of this Recipe:

One of my most favorite dishes of all times is hummus the origin of which is coming from the Arabic cuisine. Hummus may be regarded as a kind of a mezze which goes really great with a piece of freshly made bread. It is made of cooked and mashed chickpeas which is blended with some tahini, garlic, lemon juice and salt and garnished with olive oil or butter plus some herbs and pine nuts. The recipe is very easy to prepare. I do keep cooked chickpeas in my freezer in packs ready to be turned into hummus in urgent cases :) Here comes my recipe for this delicious dish:

Ingredients:

boiled chickpeas - 600 gr (you can also use canned ones preferably with no additives but home cooked tastes much better)

tahini - 70 ml

1 clove garlic (you can use more if you want a stronger garlic taste)

1 small lemon or lime - juiced


For the top:

butter-1tbsp
olive oil-1tbsp
chili pepper-1tsp
cumin-1tsp
pine nuts-1tbsp

Instructions:

Put boiled chickpeas, tahini, garlic, lemon and salt into your food processor. Pulse until it becomes a smooth paste. If it turns to be too thick, add a couple of tablespoons of hot water into your mixture and keep pulsing. If you use canned chickpeas, do not add salt into your mixture since the canned ones already include salt in them.

Transfer your mixture into a serving dish. Meanwhile melt the butter and add the olive oil and the pine nuts into that. Keep stirring the pine nuts with a wooden spoon until they turn to golden brown. Sprinkle some chili peppers and cumin over your hummus and garnish it with the pine nuts and the oil that comes together with it. Serve it hot. Bon appetit.


13 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Çok ama çokkkk nefis bişey bu canım..Pastırmalısını çok yedim ama fıstıklısını değil..Hemen denemem gerek..Ellerine sağlık birincim benim..

Unknown dedi ki...

canım ellerine sağlık harika olmuş sunumda enfes öpüyorum...

Mimosa Café dedi ki...

çok teşekkür ediyorum :) öpüyorum sizleri bol bol :)

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım nefis nefis. Dolmalık fıstıklar çok yakışmış.
Çok yaratıcı
Ellerine sağlık canım
sevgilerimle

evcilik dedi ki...

çok hoş ya,geçenlerde bende yaptım ama üzerine sadece pulbiberli yağ yaktım,fıstıklısını hiç akıl edemedim.
en yakın zamanda tekrarında kesinlikle fıstık var çünkü harika görünüyor,ellerinize sağlık,sevgiler.

Sevil Şahin dedi ki...

ebru bakıyorumda ablam gül ile bol bol yapıp iş yerini şenlendiriyorsunuz ya benide alın yanınıza bol yiyelim kilolara kilo katalım :))
ebrucum ellerine saglık
balım
mutlu günler

Sevil Şahin dedi ki...

yorumun için tşk ederim hem buraya hemde siteme yazayım dedim buyur aynen yorumuna karşılık veriyorum :))))sevgiler

Ebru demek bensiz yiyip içiyorsunuz ya demek bugunde fındıklı yemişsiniz of of bensiz hemde bak gelin söyle yapalım biz bir altın gunu yapalım yiyip içelim hiç olmazsa beraber yeriz demi :)))
kiloları aman boşver zaten dünyaya bir kez geliyoruz begenmeyen oğluna almasın :))))

beste dedi ki...

fistiklar beni bitirdi.Bir baska kova ilginc hemde benzerlikler cok. Benim yillarca adim ve purplerain'di sonra hikayesini anlatirim.Geri gelecegim simdilik hoscakal

HUYSUZBALIK dedi ki...

Allahımmm Antakya'da bunu hep turşu ile yedim ama böyle fıstıklısını ilk fırsatta deneyeceğim.Ellerinize sağlık. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Antakya'da yedim bende çok farklı bi lezzet . Bu blog hiç iyi olmadı benim için :))
Sevgiler
A.B
http://gypsophilab.blogspot.com/

dokuzuncubulut dedi ki...

Ellerine sağlık olsun Ebru'cuğum bayıldım ben bu iştah açıcı görüntüye:))
Dolmalık fıstıklar bütün tarifi değiştirmiş. Bu şekilde hem sunumu çok güzel olmuş, hem de tadında da bir fark yaratmıştır diye düşünüyorum. Yılbaşı akşamına aynen bu şekilde yapıyorum arkadaşım...

Sevgiler...

Rosita Vargas dedi ki...

Esta comida me pareció una delicia,garbanzos y piñones y todos los ingredientes. me parece un manjar de sabores y olores,cariños

Hayatın Tatları dedi ki...

üzerindeki fıstıkla acayip baştan çıkarıcı olmuş... Ellerinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...