1 Ekim 2009 Perşembe

Kremalı, Tavuklu Makarna


IMG_2464

En favori makarna tarifimi sizlerle paylaşıyorum :)

Malzemeler:

1 paket penne makarna
1 adet kuru soğan
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 paket krema
Kurutulmuş fesleğen
Yarım kilo kuşbaşı tavuk eti (göğüs eti olmasın, çok kuru oluyor)
Birkaç yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Bir yanda makarnaları haşlayalım. Diğer yanda teflona bir iki kaşık zeytinyağı ekleyip önce tavukları yüksek ateşte biraz pişiriyoruz. İsteğe göre çeşitli baharatlar ekleyebilirsiniz. Daha sonra doğramış olduğumuz sebzeleri sırasıyla soğan, havuç, kırmızı biber ve kabak olarak tavuğa ekliyoruz. Bir arada pişiriyoruz. Sebzeler de iyice pişince 1 paket kremayı ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Bu arada makarnamızın pişme süresini takip etmeyi unutmayalım. Ben makarnayı diri tercih ediyorum, o yüzden çok fazla haşlamıyorum. Siz de istediğiniz ayarda makarnayı haşlayıp süzün ve hazırladığınız sebzeli, kremalı, tavuklu karışımın içine boşaltarak güzelce karıştırın. Ben en sonunda kurutulmuş fesleğen de ilave ettim, çok nefis oldu.

3 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Bu nefis makarnayı görünce, çok acıktığımı hissettim birden..))

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım ellerine sağlık. Bende kremalı tavuklumakarnayı çok severim ve yaparım. Ama sebze ilavesi ile hiç yapmamıştım. Çocukları için süper.
Sevgilerimle canım

Mimosa Café dedi ki...

Sebze ilavesi olunca biraz Uzak Doğu + İtalyan füzyonu gibi oluyor :) Özellikle hafif kavruk soğanlar çok lezzetlendiriyor. Tavsiye ederim. Sevgilerimle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...