19 Ocak 2010 Salı

Ege Otları Kavurması

DSC06785DSC06788DSC06799

Son zamanlarda bol bol etli tarifler yayınlamış olduğuma bakmayın aslında otlu her türlü yemeğin çok hastasıyım :) Zaten yakında diyete başlayacağım için bundan sonraki dönemlerde bolca ot ve sebze içerikli yeşil tariflerle karşınızda olacağım sanırım :) Pınar Hanım'dan gelen karışık ege otlarından çok güzel bir kavurma yaptık yedik geçenlerde. Bu karışımın içerisinde ebegümeci, ısırgan, iğnelik pazı ve pırasa bulunuyor. Hepsi tazecik ve nefis lezzetli, pırasalar neredeyse taze soğan inceliğinde. Ben bunların içerisine bir de taze kırmızı biber ekledim. Önce pırasayı ve kırmızı biberleri ince ince doğrayıp hafif zeytin yağında çevirdikten sonra, diğer otları da doğrayıp ekledim. Biraz isot biber, biraz sumak, az tuz ve kimyon ekleyerek karıştırdım. Bir kısmını ayırıp üzerine yumurta kırdım, diğer kısmını ise yoğurt ile denedim :) İkisi de nefis oldu. Çok çabuk pişti ve de pek sağlıklı bir öğün oldu.

12 yorum:

minimalist dedi ki...

çok nefis görünüyorlar. Hem de çok sağlıklı. Tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum.

Federica Simoni dedi ki...

ottimo piatto unico!

beste dedi ki...

afiyet olsun bende bayilirim ege otlarina nerde bu mevsimde artik bahara kendi bahceme ekecegim ozellikle hodani cok severim, mavi minik cicekleri olur:)

Ordanburdanhayattan dedi ki...

enfes görünüyor, ellerine sağlık.

Mimosa Café dedi ki...

minimalist - evet gerçekten çok sağlıklı. dün koca bir yeni torba geldi bu otlardan. mis gibi tazecikler. bu hafta da yapacağız yeniden, hatta belki bu akşam :)

federica - grazie mille per i complimenti!

bestecim - hodani tanimiyorum ama otlari kesfetmek pek hosuma gidiyor :) otlari, mantarlari dogada gorup taniyanlara da ayri bir hayranligim vardir. dun de taptezecik yeni otlarimiz geldi :)

Mimosa Café dedi ki...

yasemin cok tesekkur ediyorum :)

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım tariflerinden sağlık fışkırıyor. Hepsi harikalar

Ellerine sağlık canım

Öpüyorum seni

sevgiler

birsence dedi ki...

bende çok severim ot kavurmasdı ama benim kociş pek sevmiyor yumurtalı olunca bende özellikle yumurtalı seviyorum:))ellerine sağlık birtanem...

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika bir görüntü.Otlar
en sağlıklısı aslında benimde diyete başlamam lazım offff:))Kocaman öpüyorum...

Damak Tadı dedi ki...

Bende bayılıyorum Ebru'cuğum biliyorsun..Yumurta pek sevmediğim halde çok nefis görünüyorlar..Ellerine sağlık canım..Bizde de pazı ile yapılır ve adı da mıhlamadır..))

Afiyetler olsun canım..Sevgilerle..

Adsız dedi ki...

1 hafta sonra gidiyorum Aydın'a memleketime :) Ananemin evinden hiç eksik olmaz ot kavurmaları. Hele babannem.Bi sepeti ve içinde çakı (bıçak) sı vardı ve tek başına yol kenarlarından bahçelerden ot yola yola zeytinliklerine giderdi. Dalgan( ısırganotu) kavurması,turp otu ekşilemesinin tadını dünyanın hiç bi yerinde bulamazsınız. Semizotu ,kedirgen,ebegümeci ,,yeme de yanında yat.Eskiler yok artık şimdi.Bizlerde tanıdıkların bahçelerinden gelenlerle idare ediyoruz gittiğimizde.
Sevgiler
A.B
ps: hah sarmaşığı unuttum,dağa çıkar toplanır üstüne yumurta kırarsın aynı sizin yukarda yaptğnız gibi. :)
http://gypsophilab.blogspot.com/

Kral Çıplak dedi ki...

Merhaba,
Blogunuzu bulmakla iyi mi ettim kotu mu ettim bilmiyorum, cunku yaptikalriyla agzimi sulandiran nadir bloklardan oldunuz bile:)
Ellerinize saglik, butun tariflerin yeri ayri ama, bu otlara bayildim ben..

Fevkalade

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...