4 Ekim 2010 Pazartesi

Koh Nangyuan ve KohTao'da Mango Bay

kohnangyuan6

Koh Samui'de kaldığımız 3 günün birinde, bölgede görülmeye değer yerlere turlar düzenleyen, PADI lisanlı bir ekip tarafından yönetilen acentelerden birinden bir şnorkel turu satın aldık. Bu turda neler görebileceğimi çok merak ediyordum ve açıkçası renkli tropikal balıkları göreceğime dair garanti istiyordum :) Bana bu turdan rengarenk balıkların, kaplumbağaların, mercanların bulunduğu harika fotoğraflardan oluşan bir albüm gösterdiler. İkna olmanın ötesine geçerek bir gün sonrayı iple çekmeye başladım.

Ertesi sabah çok erkenden buluşup, bizi alan ekiple beraber tura çıkacağımız katamaranın olduğu yere gittik. Daha önce de belirttiğim gibi pek çok dalış tutkununun her sene mutlaka ziyaret ettiği bir yer Tayland Körfezi. Katamarana giderken içinde bulunduğumuz araçta bizim dışımızda Avusturalyalı, Alman ve Singapurlu dalgıçlar vardı. Bizim şnorkel yapmaya gittiğimiz yerde eğitmenler eşliğinde scuba diving yapmak hatta bu konuda eğitim almak da mümkün.

kohnangyuan3
Yaklaşık 2 saatlik bir yolculuktan sonra 3 adacıktan oluşmuş bir adalar grubu olan Koh Nang Yuan'a vardık. Bu küçük adalar birbirlerine bembeyaz kumlardan oluşan ufak plajlarla bağlı ve adalar arasında meydana gelen koylardan Japanese Garden (Japon Bahçesi) adı verilen koydaki turkuaz renkli suyun altı rengarenk balıklar ve muhteşem mercanlarla kaplıydı. Kendimi çok sevdiğim Kayıp Balık Nemo filminin bir kesitinde gibi hissettim. Doğada bulunan hemen her rengin suyun altında da bu şekilde ifade bulmuş olması beni şaşkınlık ve hayranlık içerisinde bıraktı. Ne yazık ki su altı kameram olmadığı için gördüklerimi görüntüleyemedim. Ama leopar desenlisinden, gök kuşağı gibi çizgilisine, mavisinden turuncusuna, sarısından siyah beyaz çizgilisine kadar muazzam renk ve şekil çeşitliliğindeki balıkların ve parlak mor, yeşil, kırmızı, turuncu tonlardaki mercanların burada bu koyda onları görmek isteyenleri beklediklerini belirtip gerisini hayal gücünüze bırakmak isterim.

kohnangyuan
Bu koylar inanılmaz bir koruma altına alınmış, mercanları korumak
adına şnorkelcilerin suya paletle girmesi dahi yasaklanmış durumda

kohnangyuan5
Koh Nang Yuan'dan görüntüler

kohnangyuan4
Scuba ekibi dalışa hazırlanırken

goldaltuni

Tayland'da dolaştığınız hemen her yerde taze meyve suyu ile meyveleri buz ve şekerli suyla karıştırarak hazırlanan shake'lerden satan büfelere, café'lere ve hatta sokak satıcılarına rastlamak mümkün. Şnorkel'den sonra bir sonraki durağımız olan Koh Tao adasındaki Mango Bay'e doğru yola çıkmadan önce Koh Nang Yuan'daki plajda bulunan barda bir mola verdik. Taze hindistancevizli shake ve karpuzlu shake içtik. Buz gibi ve müthiş lezzetliydi. Taze hindistancevizli shake'i nasıl yaptıklarını özellikle seyrettim. Hindistan cevizinin tepesini satırla kestikten sonra içinden çıkan sütü bir bardağa alıyor hatta fazlasını çöpe döküyor! Evet hindistancevizi bu memlekette o kadar bol ki adeta saçıyorlar. Hindistancevizi bu kadar taze olunca iç duvarlarına yapışan bizim esas hindistancevizi olarak bildiğimiz, yediğimiz bölümü de çok yumuşak oluyor. Bunu kaşıkla çıkarıp blender'da dondurmayla ve ayırdığı sütle birlikte karıştırıyor ve tekrar içine dolduruyor.

mangobay2

Koh Nang Yuan'dan ayrıldıktan sonraki durağımız körfezde bulunan adaların en kuzeyindeki ve en küçüğü olan Koh Tao adasının koylarından biri olan Mango Bay idi. Koh Tao dalış meraklıların uğrak noktası... Mango Bay ise bu adanın sadece tekneyle ulaşılabilen en izole, en temiz, en renkli ve tropikal su altı canlılarının zengin çeşitlilikte bulunduğu koylarından birisi. Burada tekneler açıkta duruyorlar ve bu berrak, masmavi sulara tekneden kendinizi bırakıp, geçici bir süre için de olsa aşağıdaki renkli dünyanın bir parçası haline geliyorsunuz...

mangobay

Bir sonraki yazının konusu; dünya çapındaki partileriyle ünlü Koh Phangan adası...

25 yorum:

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

TATİLE GİTMEK İSTİYORUMMMMM!!! ev-iş, iş-ev yoruldum İstanbul'da... Balıkları buz üstünde ya da tavada değil suyun altında ben de görmek istiyorum:) Fotoğraflara tek tek uzun uzun baktım, içim ısındı! Ruhumu tatil sardı. Gideni daha fena yapar muhtemelen resimler? Sevgiler,

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

TATİLE GİTMEK İSTİYORUMMMMM!!! ev-iş, iş-ev arası mekik dokumaktan yoruldum İstanbul trafiğinde! Balıkları buz üstünde, tava da değil ben de su altında görmek istiyorum. Baktım fotoğraflara uzun uzun tek tek içim ısındı, tatilim geldi! Gideni daha fena yapar herhalde bu havalar:) Sevgilerimle...

beste dedi ki...

taze hindistan cevizi siir gibi cok guzel, cennet gibi yerler

Zeynep'in Evi dedi ki...

işte bende tam bu berraklıkta denizi olan bölgelere gitmek istiyordum meğer aradığım yer biraz uzaklardaymış:)

Unknown dedi ki...

Ebrucum ne güzel kareler bunlar hele
ilk resme bayıldım.Oralarda herkesten
uzak bir tatil süper olurdu:))Öpüyo
rum...

Adsız dedi ki...

Kızım 2008'de gitti arkadaşlarıyla. Onun 2008 arşivinde de benzer fotolar var (www.ashleeingermany.blogspot.com'da) . Bende gitmeyi çok isterim, sizler sanırım turla gittiniz. Eğer sakıncası yoksa biraz bilgi alabilirmiyim sizden ? Hangi tur, ne kadara mal oldu , kaç günlük tur vs gibi ? Şimdiden çok teşekkürler ,iyi eğlenceler.

Mimosa Café dedi ki...

merhaba red riding hood,

hayır turla gitmedik. turlara katilmayi pek sevmiyorum,bagimsiz ve ozgurce seyahat etmek her zaman tercihim :)biz tam 3 hafta oralarda kaldik. phi phi ye de gittik. pattaya ya gitmedik. phi phi hayatimda gordugum en guzel yerdi sanirim. daha sonraki yazilarda anlatacagim. tam maliyet hesabi yapmadik ne yazik ki :( ama herseyi en uygun fiyatta tercih ettik. zaten tayland cok ucuz bir yer. sadece oraya gitmek mesele. kaldigimiz yerler hep hostel ya da guest house idi. ornegin konaklamalara ortalama 30-40 tl (oda fiyati) falan odedik ve kaldigimiz yerler gercekten guzeldi. yemekler de ayni sekilde cok hesapli. koh samui postumda bahsettigim red snapper li aksam yemegi icin sadece 40 tl odedik 2 kisi! umarim sorularini cevaplayabilmisimdir. baska seyler varsa merak ettigin lutfen sor. sevgiler.

Unknown dedi ki...

Çok güzeeeeell..Ne gezmişsin maşalah Ebrucum :) gittinmi böyle gideceksin :)Resimler şahane,çıplak gözle çok daha güzeldirler eminim..Mutlu akşamlar diliyorum canım..

huuuubakbi dedi ki...

çok sagl canm yorumna ,ne güzel yerler,cennet gibi desek yeri valla

bir dilim bir tutam dedi ki...

Güzel resimler icin tesekkürler.Icim isindi desem yalan olmaz..

bir dilim bir tutam dedi ki...

Güzel resimler icin tesekkürler.Icim isindi desem yalan olmaz..

çeşnici Handan dedi ki...

Ebrucuğum şu sevimsiz İstanbul havasında fotoğraflar ve yazdıkların inan ilaç gibi geldi içim ısındı moralim düzeldi. Harika güzellikler yaşamışsın devamını merakla bekliyorum. Sevgilerimle.

Gönül dedi ki...

hayatımmmm iyi gezmeler diliyorum sana...sevgilerimle öpüyorum

lezzet sefasi dedi ki...

Insanin omrune omur katar bu mekanlar.Hem muthis yerler hem mukemmel besinler.
Sevgiler,
Sefa

evcilik dedi ki...

Tatil diye işte buna derler,görmek istediğini görmek ve yapmak istediğini yapmak...
yani tıkılıp kalmamak 5*lı bir beton yığınına...
senin adına sevindim tatlım,
bu güzel tatilin benim ilham kaynağım oldu..
birgün yapacaksam böyle bir tatil olmalı:))
sevgiler ..

pelince dedi ki...

Hindistan cevizinin fazlasını bize göndersinler ;) çok güzel fotoğraflar .. denizin dibi eminim şahanedir.

dokuzuncubulut dedi ki...

Hindistan diye tutturdum ama, önce buraya mı gitsem bilemedim. Üstelik snden alınacak rehber bilgiler mükemmel. İki yıldır denk getirip dalış yapamadığım için scuba yapanlara çok özendim. Taze meyve shakelerine ise bayıldım...
Tabii bu kadar kapsamlı gezebilmenin sebebi de tursuz gitmek sanırım. Benim gezi anlayışımda bu. Böylece daha çok yer görebiliyorsun.
Bu güzel bilgileri ve fotoğrafları paylaştığın için teşekkürler arkadaşım.
Sevgiler...

Ege dedi ki...

Büyük bir keyifle okuyor ve devamını merakla bekliyorum :)

Zehra Gürgen dedi ki...

Bu görüntüler kartpstal gibi..insanın içi gidiyor..

Tümay Öztürk dedi ki...

Ya gerçekten ne güzel yerler ya. Okurken çok aıkıcı yazmışsın. İnsan gitmiş kadar oluyor ve de fotolar şahane!

kitchen flavours dedi ki...

Koh Samui is indeed a beautiful place! I have not been there before. Would really to go there someday.

modafobik dedi ki...

Biyere gitcek olsam burayı listeye bile eklemezdim bu yazılardan önceee. Ama öyle iştah açıcı ki resimler bayıldım yahuu! Gidesim geldi ve sanırım listenin başşınnaaa oturdu! :))

A. dedi ki...

Mimosa abla , aşağı otomatik bi msj bırakıyorum .Uzun süredir yeni bir fotoğraf makinası araştırması yapmaktayım.Annem sağolsun Dünyadaki içi kaynar çay dolu termosun çantasına fotomakinası koyarak rekorlara giren kadındır kendisi ve makinamın canına okumuştur .Sizden rica etsem fotoğraf makinanızın marka ve modelini bloğumdaki Native AmEricans isimli postun altına yorum olarak bırakabilrmisiniz?

Damak Tadı dedi ki...

Seneye tur rehberimiz olarak bizi oralara götüreceğini söylemiştin..Halen geçerliyse,buradan da arkadaşlara duyurayım belki bize katılmak isteyen olur..))Bu harika yerlere sensiz gidilmeyeceğini biliyorum tatlım..))Öpüyorum yan masadan seni..))

A. dedi ki...

İnana-mı-yo-rum ! Tek kelimeyle terbiyesizlik çok aşağlayıcı birşey ! Nasıl LAOS bile vize uyguluyormuş ya !??? PESSS.Ağzımı kendi bloğumdaki gibi açmak istemiyorum içimden geçen tüm küfürleri tahmin ediyorsundur zaten. Ben Kaledonya gezimden rahatsız olmadım.Sadece yolculuğa kas ve romatizma ağrısının birleşimi müthiş bir acıyla çıkmıştım gidişim berbattı o yüzden dedim 40 saatlik uçak yolculuğu beni etkiledi diye,ve yapayanlız gittim o kadar yolu. Ben yeni kaledonya ya giden arkadasınızı cok merak ettim.Onunla görüşmeyi çok isterim,opraya giden türk sayısı bir elin parmağını geçmemişti kayıtlarda çünkü.Blog adresi varmı kendisinin ? Nerelere gitmiş kaledonya'da?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...