Popover için uygun Türkçe bir kelime bulamadım bir türlü. Bir nevi yumurtalı Amerikan çöreği desek doğru olacak sanırım. Bol yumurtayla pişmesinden ötürü epeyce kabarıyor ve içerisinde hava boşluğu oluşuyor. Hastası olmadım ama lezzetli keyifli bir şeymiş. Farklı çeşitleri yapılabiliyor bildiğim kadarıyla. Ben parmesan ve biberiyeli olarak denedim. Her 2 malzemeyi de çok sevdiğimden bu versiyon hoşuma gitti. Yalnız pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. En başta pişirilecek kalıp muffin kalıbı gibi olmalı ve çok iyi yağlanmalı. Ben kafama göre takılıp kağıt kalıpta pişirdim tabi biraz yapıştı :) Bir de tarifte 45-60 dk arası pişirin kabarana kadar diyordu. 20-25 dk sonra zaten çok iyi kabardı benimkiler. Fakat eğer çörekleri fırından erken çıkarırsanız sönme ihtimali varmış. Ama 45 dk da gerçekten çok uzun geldi bana. Belki de benim fırındandır çünkü çöreklerim 35 dk sonra üzerleri nar gibi kızarmış, kocaman kabarmış hale gelmişti zaten, tarif aksini söylese de daha fazla pişiremeyecektim ve fırından çıkardım. İyi ki de çıkarmışım yoksa fazla kuruyacaklardı. Denemek isteyenlere tavsiyem; 30 dk'dan sonra gözlerinizi fırından ayırmayın. yeteri kadar kabardıysa ve de üstü kızardıysa yaklaşık 35 dk sonra bence fırından çıkarabilirsiniz. Ilıkken yiyin. İçlerinde kocaman bir boşluk oluştuğu için dilerseniz içerisine peynir veya tereyağı koyarak çeşnilendirebilirsiniz.
Malzemeler:
2 büyük yumurta
3/4 bardak süt
1/4 bardak su
1 bardak un
1/2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı doğranmış taze biberiye
1/4 bardak toz parmesan peyniri
Üzeri için çörek otu
Yapılışı:
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Ölçüler 6'lı muffin kalıbına tam geliyor. Muffin kalıbını iyice yağlayın. Geniş bir kapta yumurta, süt ve suyu çırpma teli ile iyice karıştırın. Un ve tuzu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Hafif pütürlü kalabilir hamur, sorun olmuyor. Son olarak biberiye ve parmesan peynirini ekleyip karıştırın. Muffin kalıplarını üst kısımda yarım parmak boşluk kalacak şekilde eşit olarak hazırladığınız karışımla doldurun. Üzerlerine isteğe bağlı olarak çörek otu serpiştirebilirsiniz. Önceden 180 derece ısınmış fırında çörekler iyice kabarana ve üzerleri kızarana kadar en az 35 dk pişirin.
35 yorum:
Canım mutlu haftalar nefis görünü
yor artık parmesan peyniri almak farz oldu ellerine sağlık öpüyorum.
eveet isim biraz müstehcen gibi:))
eline sağlık enfes görünüyor:)
sevgilerimle..
Hımm ben de pırasalı muffinler yaptım dün, onları anımsattı bana. Biberiyei çok seviyorum ama tazesini bulmak çok zor burda. Cumartesi yine fellik fellik aradım bulamadım. Kendim yetiştireceğim başka çaresi kalmadı.
Çok sevdim ben bunları. deneyeceğim. Ellerine sağlık canım
ismi çok ilginç gerçekten:)
bahçeye baharda ekeceğim biberiyeler çıktığında denemek üzre not alıyorum tarifinizi:)
ellerinize sağlık..
sevgilerimle..
Çok güzel olmuşlar Ebru ellerine sağlık. Harika kabarmışlar. Biz de sevilir böyle tarifler, denerim en kısa zamanda. Fırın ayarı böyle hassas tariflerde önemli, dikkat edilmesi gerektiğini yazdığın iyi olmuş.
Sevgiler...
parmesan ve taze biberiye! çok severim çok ... yemesi galiba neşeli bir çörek bu! çıtırdıyor mu sanki ne bölerken:) ellerine sağlık!denersem yorum yazarım tekrar!
Parmesanı hiç sevmiyorum ama muffinde nasıl oldu çok merak ettim.Ellerine kollarına sağlık canım.
çok farklı bir lezzet olmuş,ellerinize sağlık...
Permesan peynirinin girdiği herşeyi iştahla yiyebilirim.
Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle...
harika görünüyorlar.
benim de biberiye bulmam zor .
merak ettim , acaba dereotlu beyazpeynirlisini yapsak nasıl olur ? :))
cevap için şimdiden teşekkürler..
Harika bir görüntü bu bayıldım.
Çıtır çıtır görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
invitante e squisito! baci!
i love parmesan. soy española, te mando un besoooo
çok nefis canım not ettim izninle :)
ÇOK DEĞİŞİK AMA GÖRÜNTÜ SÜPER ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
öyle iştah açıcı fotoğraflar ki..
yahu şu biberiye neden her girdiği yeri güzelleştirir:)
HMMMM DEĞİŞİK BİR TAT...ELLERİNİZE SAĞLIK
Nasıl şahane olmuş,ellerine sağlık..Öpüyorum.
güzel görünüyor....peynir ve hamur ikilisini severim....denemek lazım...ellerinize sağlık...
Nefis olmuş Ebru'cuğum,ellerine sağlık canım..
ellerine saglik canim gercekten cok lezziz görünüyorlar! sekillerinde bayildim ;)
sicacik sevgiler..
Sei bravissima, ti scopro adesso per caso e resto incantata!
un abbraccio
ciao, complimenti il tuo blog è molto bello e tu sei bravissima!!!
Mi sono unita ai tuoi sostenitori così continuo a seguirti
Se ti fa piacere passa a trovarmi
Buon week end
Hi,
Gorgeous preparation with rosemary...yummy treat...:)
Dr.Sameena@
http://www.myeasytocookrecipes.blogspot.com/
Una meraviglia questo muffins al profumo di rosamrino. Foto molto belle e ben curato il blog :)
Bacio e buona giornata
diariodicucina.blogspot.com
bayıldım bu çöreklere ellerine sağlık canım
Greetings from Southern California
I am your newest follower. I invite you to visit my blog and follow me if you want too.
God bless you :-)
~Ron
I love these little! Look amazing! nice pictures, gloria
Çok şıklar. Belli ki çok da lezizler...
hola tienes un blog muy chulo me gusta me quedo por aquí,buen finde
que ricos muffines me encantaron ,se ven preciosos,un lujo comerlos,cariños.
Che belli......
Complimenti
Bellissima ricetta.
Buona notte
Merhaba
Blogunuzu yeni kesfettim ve hemen izlemeye aldim
Super bir blog cok renkli:))))
Sizide benimkine beklerim.
http://komirra.blogspot.com/
Yorum Gönder