2 orta boy patates
2 adet kemer patlıcan
3 adet kabak
6-7 adet yeşil biber
2 büyük domates
1-2 diş sarmısak
YAPILIŞI:
Bütün sebzeleri soyup ince ince dilimledikten sonra sırasıyla önce patatesleri, sonra patlıcan ve kabakları ve sonra da biberleri olmak üzere fırının ızgara modunda en yüksek ısıda pişirdim. Pişirmeden önce çok az zeytinyağı ve tuz ile sebzeleri lezzetlendirdim. Daha sonra domatesleri rendeleyip, sarmısak ve zeytinyağı ile pişirerek bir sos hazırladım. Izgarada pişirdiğim sebzelerin üzerine bu sosu döktüm. Yaz için çok güzel bir akşam yemeği olduğunu söyleyebilrim. Üstelik sebzeler zeytinyağı ile ızgarada pişirildiği için gerçekten hafif ve lezzetli oluyor. Kızartmayı hiç aratmıyor.
1 yorum:
Bende akşama denemek istiyorum Ebru'cuğum..Çokkk nefis görünüyorlar..Birden iştahım kabardı..))Fotoğraflarda harika çıkmışlar..Ellerine sağlık canım..
Yorum Gönder