Geçen hafta Mersin'deydim. Çok özlediğim lezzetleri tatma fırsatım oldu yeniden. Bunlardan birisi de meşhur kerebiç tatlısıydı. Aslında ramazan tatlısı olarak bilinen kerebiç, çok sevildiğinden artık ramazan dışında da temin edilebiliyor. Dışarısı irmikle hazırlanan bir harçtan oluşuyor. İçine ise ceviz veya antep fıstığı doldurularak fırınlanıyor. Orjinali cevizli olmasına rağmen ben fıstıklısını çok severim. En üstüne ise çöven otundan hazırlanan beyaz köpük şeklinde, bol şekerli ve kıvamlı bir sos konularak ve tarçın serpilerek servis ediliyor.
Mersin'de pek çok kerebiççi olmasına rağmen bizim ailece en çok beğenerek tercih ettiğimiz Hayri Usta'dır.
İçi fıstıklı / cevizli dışı irmikli kerebiçler
Çöven otundan hazırlanan beyaz, tatlı sos
Kerebiçin servis edilişi
Hayri Usta'nın dükkanından bir görüntü
4 yorum:
Hayri Usta bizim blogları görse,kesin bize paket paket gönderir Ebru'cuğum..))Çok teşekkür ederim canım,halen tadı damağımda..
hic gormemistim boyle bir sey mukemmel gozukuyor of olsa da yesem yahu:)
ben de fıstıklısını severim... Mersinli olmasam da diyecektim ki evlilik nedeniyle nüfus mersinde olduğunu hatırladım:) yine de yazlık münasebetiyle mersini biraz bilirim ve tatlılarına da bayılırım. Mekik tatlısı sadece silifkede yapılıyor olabilir, bize bir komşumuz getirmişti, evlerde yapılıyormuş.
ve yeni açılmış web sitesiyle tanışın. www.hayri-usta.com
Yorum Gönder