4 Eylül 2009 Cuma

Mersin'in meşhur kerebiç tatlısı

Geçen hafta Mersin'deydim. Çok özlediğim lezzetleri tatma fırsatım oldu yeniden. Bunlardan birisi de meşhur kerebiç tatlısıydı. Aslında ramazan tatlısı olarak bilinen kerebiç, çok sevildiğinden artık ramazan dışında da temin edilebiliyor. Dışarısı irmikle hazırlanan bir harçtan oluşuyor. İçine ise ceviz veya antep fıstığı doldurularak fırınlanıyor. Orjinali cevizli olmasına rağmen ben fıstıklısını çok severim. En üstüne ise çöven otundan hazırlanan beyaz köpük şeklinde, bol şekerli ve kıvamlı bir sos konularak ve tarçın serpilerek servis ediliyor.
kerebiç

Mersin'de pek çok kerebiççi olmasına rağmen bizim ailece en çok beğenerek tercih ettiğimiz Hayri Usta'dır.

İçi fıstıklı / cevizli dışı irmikli kerebiçler
k3
k2

Çöven otundan hazırlanan beyaz, tatlı sos
k4

Kerebiçin servis edilişi
k6

Hayri Usta'nın dükkanından bir görüntü
k1


4 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Hayri Usta bizim blogları görse,kesin bize paket paket gönderir Ebru'cuğum..))Çok teşekkür ederim canım,halen tadı damağımda..

beste dedi ki...

hic gormemistim boyle bir sey mukemmel gozukuyor of olsa da yesem yahu:)

ACIBADEM KURABiYESi dedi ki...

ben de fıstıklısını severim... Mersinli olmasam da diyecektim ki evlilik nedeniyle nüfus mersinde olduğunu hatırladım:) yine de yazlık münasebetiyle mersini biraz bilirim ve tatlılarına da bayılırım. Mekik tatlısı sadece silifkede yapılıyor olabilir, bize bir komşumuz getirmişti, evlerde yapılıyormuş.

PINAR TOSUNOGLU dedi ki...

ve yeni açılmış web sitesiyle tanışın. www.hayri-usta.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...