1 demet maydanoz
1 demet nane
6-7 adet taze soğan
2 küçük boy domates
5 çay bardağı ince köftelik bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
nar ekşisi
zeytinyağı
Yapılışı:
Bulguru az miktarda sıcak suyla biraz ıslatıp üzerine bir çay kaşığı kadar kimyon ilave edin. Bulgur yumuşayana kadar kaşıkla biraz karıştırın. Daha sonra salçaları ve doğranmış domatesleri ilave edip yoğurun. Bulgurun iyice yumuşadığından emin olduktan sonra ince doğranmış soğan, nane ve maydanozu ilave edip karıştırın. Dilediğiniz kadar zeytinyağı ve nar ekşisi ilave ederek servis yapın. Afiyet olsun.
3 yorum:
Canım ellerine sağlık. İyi olduğu kısırı gördüğüm. Bende bu haftasonu mutlaka yapacağım.
Canım çektiiiiiii
sevgilerimle
Afiyet olsun Tijenciğim, umarım beğenirsin :)
Ben senin gibi yapamadığım için senden bekliyorum canım..Benimde çok canım çekti, yeni yememe rağmen..))Ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
Yorum Gönder