2 orta boy patlıcan
500 gr kıyma
1 büyük soğan
tuz
karabiber
zeytinyağı
yufka
Yapılışı:
Biryanda patlıcanları közleyip diğer yanda soğan ve kıymayı biraz tuz ve karabiberde kavuruyoruz. Patlıcanlar közlendikten sonra küçük parçalar halinde doğrayıp kavurduğumuz kıymaya ekliyoruz. Harcımızı hazırladıktan sonra yufkaları 4'e bölüyoruz. Hazırladığımız süt-yoğurt-yağ karışımı harcımızla hafif ıslattıktan sonra içerisine patlıcanlı kıymalı harçtan koyarak gül böreği şeklinde sarıyoruz. Fırında üzerleri kızarıncaya kadar 170 - 200 derecede pişiriyoruz. Servis için sarmısaklı yoğurt ve domates sosu hazırlayıp, mantı şeklinde süsleyerek servis ediyoruz. Afiyetle yiyoruz :)
3 yorum:
Çok nefis görünüyorlar Ebru'cuğum,ellerine sağlık canım..Patlıcanlı böreklere bayılırım..)))
Hem lezzetli hemde pratik. Ellerine sağlık canım.
Nefis olmuş. Patlıcanın her türlüsüne aşığım.
Sevgilerimle canım
Tijen AKTAY
Çook teşekkürler güzel yorumlarınız için :) Ben de bir patlıcan hayranıyım. Özellikle de közlenmiş patlıcandan çıkan lezzete bayılıyorum. Patlıcanda nikotin olduğu için sigara içenleri ayrıca mutlu eden bir sebze olduğunu söylüyorlar :)
Yorum Gönder