31 Ekim 2009 Cumartesi

Kırmızı Köri Soslu Tavuk

IMG_3320
Thai soslarımdan kırmızı köriyi seçtim bu akşam :) Kırmızı köri soslu tavuk yaptım. Kırmızı sos biraz fazla acı gelebilir alışkın olmayanlara. Sarı ve yeşili daha az acı oluyor. Az acılı sevenlere sarı veya yeşil köri sosu önerilir. Carrefour'da bu soslardan bulmak mümkün. Ben de bazen Carrefour'dan alıyorum, bazen sağolsun arkadaşlar yurtdışından getiriyorlar bazen de kendim yurt dışına gittiğimde marketlerde bulduğum soslardan bir güzel toplayıp getiriyorum.

Soslar
IMG_3307


Malzemeler:

1 paket kırmızı köri sosu
1 kutu hindistancevizi sütü
600 gr tavuk eti kuşbaşı doğranmış
2 kuru soğan
2 büyük kırmızı biber
bir miktar taze zencefil
pilav için yasemin pirinci

Hindistancevizi sütü ve kırmızı köri sosu ikilisi
IMG_3314

Yapılışı:

Soğanları ve biberleri iri iri, zencefili ince ince doğrayıp tavukla beraber yağda hafif çevirdim. Daha sonra başka bir tencerede köri sosunu (macun kıvamında bir sos) yarım kutu hindistan cevizi sütü içerisinde eritip altını yaktım. Hafif fokurdayınca kalan hindistancevizi sütünü de ilave edip tekrar fokurdattım. Daha sonra yağda hafif çevirdiğim tavuk karışımını bu sosa ekleyip 5-10 dk kadar ikisini birarada pişirdim.

Diğer yanda yasemin pirinçleri yıkayıp suda haşladım. Yasemin pirincin kokusu çok nefis oluyor ve bu yemekle müthiş bütünlük sağlıyor. Buharlama usulüyle de yapılabilir. Servis esnasında pirinci alta köri soslu tavuğu üste koyup süsledim.

14 yorum:

evcilik dedi ki...

mmmmmm etrafı uzakdoğunun mis ve iştahaçıcı baharatlarıyla karışmış buram buram bir koku sardı.
buarada acaba carrefour da hintcevizi süt de varmıdır?
reçeteni aldım,sevgiler.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım öncelikle güzel duyguların ve sözlerin için çok ama çok teşekkür ederim. Beni çok mutlu ettin. Takdir gömrek çok güzel Ama birde çok değer verdiğin arkadaşlarından görünce ayrı güzel. Tekrar teşekkür ederim canım.
Yemeğin nefis. özellikle uzak doğu lezzetlerine bayılan biri olarak çok beğendim. Uzak doğuya gezmeye gittiğimizde gruptaki arkadaşların çoğu yemek seçerek aç kalmışlardı. Benim için ise inanılmaz güzellikte lezzetlerle tanışabilme fırsatı doğmuştu. Carrefoura gittiğimde mutlaka bu soslardan alacağım canım.
Ellerine sağlık
Kocaman sevgiler

Unknown dedi ki...

Ebrucum harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler...

pelince dedi ki...

Ben bu tip yemeklere çok yabancıyım ne yazık ki.. pek yemedim.. hatta biraz önce yer elması pişirdim hemde hayatımda ilk defa :)) hindistan cevizi sütünü metro'da gördüm,ama diğer soslara hiç dikkat etmemişim...
nefis olmalı,ellerine sağlık...

Kocaman Sevgiler..

Mimosa Café dedi ki...

Sevgili Evcilik, güzel yorumların için çoook teşekkür ediyorum. Evet Carrefour'da hindistancevizi sütü var. Bazen küçük marketlerde bile bulunabiliyor. Pek nefis bir şey çok tavsiye ederim :)
Tijen'cim canım sen bu takdirleri fazlasıyla hakkediyorsun. Uzak doğu tecrübelerimiz çok benziyor :) Benim de arkadaşlar çok az çeşit yiyebilirken ben herşeyi hapur hupur ayıla bayıla yiyordum. Herkesin damak tadı kesinlikle çok farklı oluyor.
Derya'cım çok teşekkür ediyorum güzel yorumların için.
Pelince, baharat seviyorsan kesinlikle denemelisin bence çok sevebilirsin :)

Herkesi öpüyorum. Sevgiler

Sevil Şahin dedi ki...

ebrucum hersey iyi guzelde anacım o acıı yemegi nasıl yiyecegiz gerci sarı köri alın demişsiniz ama sen kırmızı ile yaptığına göre lezzetin sırrı onda sanırım :))
canım ellerine saglık afiyet bal şeker olsun

Adsız dedi ki...

ellerinize saglik
soslu yemekleri cok severim
sizin yemeginizde cok lezzetli gorunyuor
afyietle

www.yenitadlar.blogcu.com

Mimosa Café dedi ki...

sevilcim şekerim sarı ve yeşil de çok güzel oluyor. yeşil olan en az acısı. sarı olan orta acı ki bu ikisinde de acı hissedilebiliyor :) ben evde kırmızı var diye kırmızı yaptım. yoksa diğerlerini de çok seviyorum. siz yeşille başlayın ama çok yanmayın sonra :)

evcilik dedi ki...

canım ya şimdi damaktadın da okudum. Taylanta gitmişsiniz muhtemelen şimdi ordasınız,çok sevindim adalet yerini nasıl buldu çok merak ediyorum.
neyse dönüşte anlatırsın şimdilik başarılar ve oralar da iyi eylenceler.
sevgiler ve selamlar..

Adsız dedi ki...

canimcim köri sosun dehset lezzetli gorunuyo, nerden edinebiliriz acaba? :))

Basak, Ricardo, Tahin, Pekmez C. Bernard dedi ki...

canım! kori sosunuz dehset güzel gorunuyo, nerden edinebiliriz acaba?
bi de taylanda da tum dualarimiz sizinle :)

Mimosa Café dedi ki...

ondeki teker tenekede bulunan soslarimi amerikadan pek seker bir arkadasim getirmisti :) arkadaki posetler de taylanddan. ama posetlerin benzerleri carrefourda da var sekercigim :)

beste dedi ki...

bayiliyorum tay yemeklerine yapmasi kolay yemesi keyifli daha ne olsun:) eline saglik cilgin kova:)

Adsız dedi ki...

really an eye opener for me.

- Robson

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...