23 Aralık 2009 Çarşamba

Brokolili Makarna ve Tacettin Temel'in Ezine Peyniri


Brokolili makarna evde yalnız kaldığım zamanlarda yapmayı en çok sevdiğim yemeklerden birisidir. Neden bu yemeği yapmak için evde yalnız kalmayı bekliyorum diye sorarsanız, brokoli ve kepekli makarna kombinasyonunu evde benden başka hiç kimsenin pek sempatiyle karşılamadığını söyleyeceğim size :) Bence nefis lezzetli ve de çok besleyici bir yemek oysaki... Üstelik yapması da çok pratik hemencecik hazırlanıveriyor...



DSC06963


Malzemeler (1 porsiyon için)

70-100 gr brokoli
1 kişilik kepekli makarna
kaliteli bir ezine peyniri (yazının devamında bu konuya özel olarak gireceğim)
1 diş sarmısak
1 orta boy domates
yeterli miktarda muskat, çekilmiş tane karabiber, tuz, toz kranfil

Yapılışı

Brokoliler hafif buharlanır. Makarnalar haşlanır. Bir tencerenin dibinde zeytinyağı, sarmısak ve domates pişirilir. Buharlanan brokoliler eklenir, ezine peyniri küpler halinde bölünerek eklenir, çok az tuz, muskat, karabiber, toz karanfil varsa arzu ettiğiniz başka bir baharat da eklendikten sonra makarnalar ilave edilip karıştırılır, altı kapatılıp servis edilir. Afiyetle yenir.

DSC06878

Ezine peyniri demişken kaç zamandır değinmek istediğim bir konuyu da gündeme getireyim. Birkaç yıl önce Bozcaada'dan dönerken, Ezine'de geçmiştik ve burada Çamlıcalı mağazasına rastlamıştım. İçeride muhteşem peynir çeşitleri, zeytinyağları, zeytinler, zeytin ezmeleri ve daha bir sürü harika şeyler vardı. Epeyce peynir almıştık, ondan sonra da buranın müdavimi olduk. Bir başka Bozcaada dönüşünde Ezine'deki tüm peynircilerde durup hepsinden tatmak üzere Ezine peyniri aldık ve denedik. Hepsinin tadı güzeldi ama Tacettin Temel'in yani Çamlıcalı'nın peynirleri sahiden bir başka. Yoğunluk koyun olmak üzere, en kaliteli koyun, keçi ve inek sütlerinin karışımından yapıyorlar. Ezine, Türkiye'de en kaliteli sütün bulunduğu bölge olarak kabul ediliyor. Sanırım bizim Ezine peynirlerinin lezzetinin sırrı da burada yatıyor. Bu arada keçi, tulum ve sepet peynirleri de çok lezzetli... Telefonla sipariş kabul ediyorlar, ertesi gün hemen peynirler adresinizde. Biz tüm aile son birkaç senedir bütün peynirlerimizi buradan getirtiyoruz. Meraklıları sayfaya girip ürünleri inceleyebilir ve hatta iletişim bölümünden sipariş edebilir. Eğer siz de beyaz peynirsiz bir hayat düşünemeyenlerden ve yediği peynirin kalitesine önem verenlerdenseniz denemenizi tavsiye ediyorum.


14 yorum:

Unknown dedi ki...

Ebru'cum makarna tabağı çok iştah açıcı elleri
ne sağlık bayıldım.Peynirlerde harika afiyetle yiyin öpüyorum...

Nina dedi ki...

Merry Christmas and Happy New Year! XO
Nina

pelince dedi ki...

Makarna çok leziz ve sağlıklı görünüyor,eline sağlık.. peynir meraklısı eşimdir,beni öldürür peynir seçerken :)
siteyi hemen ona mail atıcam..

teşekkürler...

Saglıklımutfak dedi ki...

Herkesi memnunetmek or tabi. Ama bu tabağı layıkıla yemek beni pek memnun eder doğrusu. Eline sağlık.

Pembe Tatlar dedi ki...

vavvvv harika gözüküyor ellerine sağlık canım...

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım peynir bizim için çok öenmli. özellikle birde izmirliysen ve tulum peynirini çok seviyorsan. İstanbulda bir türlü istediğim peyniri bulamadım.
Tavsiye ettiğin siteye girdim ama site arızalı. Çok merak ettim canım. Dediğim gibiyse süper olur bizim için.
Bu arada makarna harika. Bayılırım bende.
Ellerine sağlık canım
sevgilerimle

minimalist dedi ki...

Ben de peynir sevenlerdenim. Kesinlikle ben de denemek istiyorum; özellikle sepet peynirini merak ettim; markayı belirttiğin iyi olmuş. Çok teşekürler.

Makarna da süper görünüyor...

Mimosa Café dedi ki...

herkese çok sevgiler. peynirseverlerin ilgisini çekmesine çok sevindim. herkesin damak tadı farklı elbette ama ezine olayında ciddi ve kaliteli bir fark yarattığını düşünüyorum tacettin temelin. denemeye değer. tijencim link bozuk değil. tekrar dene istesen. ben basınca çıkıyor belki anlık bir sorun olmuştur. öpüyorum herkesleri.

mutfaktakizaman dedi ki...

bunu bende sevicegime eminim brokoli ve makarna bayilirim...


ellerine saglik canimm nefis bir goruntu...

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Ezineyi ben de severim ama şimdilik Hatay peyniriyle haşır neşiriz:)

Mimosa Café dedi ki...

Hatay peyniri de bir harikadır. Sıcak suda ıslatılınca çiğnemesi çok zevkli,
gıcırtılı bir kıvama gelir :)Bayılırım ben de o duruma.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

harika bir makarna bence de ama bizim evde de pek rağbet göremez sanırım. peynirlere gelince çok merak ettim, evin peynir delisi olarak her peyniri yemem ve her çeşit peynirin de iyisine bayılırım. Bozcaada dönüşü biz de Ezineden bir yerden almıştık peynir ama öyle çok da hoşumuza gitmemişti.şimdi siteyi inceleyeceğim ve mutlaka deneyeceğim en yakın zamanda

nalan dedi ki...

ben de küçükkuyu'da imeceevinden keçi peyniri aldım. son iki yıldır başka peynir yiyemedim, o kadar farklı :)
tenekenin içinde salamurasıyla birlikte geliyor, buzdolabında aylarca taptaze kalıyor. sınırlı miktarda üretim olduğunu da söylemek gerek. ama mutlaka denemek lazım !

Adsız dedi ki...

Bloğunuzdaki paylaşımları ekibimizce çok beğeniyoruz.ve paylaşımlarınız için teşekkür ederiz. Sizide Acer destek sayfamıza bekleriz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...