14 Haziran 2010 Pazartesi

Mutfak Sanatları Akademisi'nde Palmiye Yağı Etkinliği

DSC_6837

MSA'da ilk etkinliğime katılmış bulunuyorum! Uzun zamandır takip ettiğim ve merak ettiğim bir yerdi. Sevgili Tijen'ciğimin daveti ile bu Pazar MSA'nın muhteşem mutfağında Malezya Palmiye Yağı Konseyi (Malaysian Palm Oil Council) tarafından Türkiye'ye getirilen palmiye yağını tanıma ve çok değerli şefimiz Serkan Bozkurt'un bizler için hazırladığı tariflerle deneme fırsatı bulduk.

DSC_6745

1

Palmiye yağı hakkında Malezya Palmiye Yağı Konseyi'nin (MPOC) temsilcileri tarafından verilen bilgiler bizler için oldukça aydınlatıcı oldu. Uzun kızarma sürelerinde yanmayan ve değişime uğramayan, kokusu hafif, kolesterolsüz, kalorisi düşük, içinde bol miktarda A ve E vitaminleri barındıran, antioksidan ve karoten açısından zengin, tüm sene boyunca üretimi yapılabildiği için fiyatı da hesaplı akıllı bir yağmış palmiye yağı. Hazır kek, pasta, çikolata ve benzeri ürünlerin yanında sabun ve diğer kozmetik ürünlerin içerisinde, hem Türkiye'de hem de dünyada sıklıkla kullanılan bir yağmış ayrıca. Bunun yanında fast food zincirinde yer alan, özellikle kızartılarak tüketilen ürünlerin sağlık açısından çok ciddi zararlarının önüne geçmek için başta Amerika olmak üzere pek çok ülkede fast food yemeklerde de artık palmiye yağı kullanılmaya başlanmış. Bunu duyunca açıkçası şaşırdım ve de fast food'un zararlarını azaltmak için böyle bir girişim başlatılmış olmasından dolayı oldukça sevindim. Bu güne kadar Türkiye'ye Malezya'dan ithal gelen fakat satışları sadece toptan yapılan palmiye yağının, artık perakende satış zincirlerinde nihai tüketiciler tarafından erişilebilir hale geleceğini öğrendiğimize de ayrıca memnun olduk.

DSC_6469

Gelelim palmiye yağı ile yarattığımız nefis lezzetlere. Öncelikle şefimiz Serkan Bozkurt'un profesyonel yönlendirmeleri ve verdiği tüyolarla mantarlı, naneli ve zerdeçallı harika bir risotto yaptık. Şefimiz sayesinde risotto yapmanın tüm inceliklerini öğrendik. Herbirimizle ayrı ayrı ilgilenip yaptığımız yemekleri tatması ve yorumlarını paylaşması da yaptığımız yemeklerin oldukça başarılı olmasını sağladı.

risotto

Risottodan sonra muhteşem bir balık yemeği yaptık ki gerçekten hem fikre hem de lezzetine hayran kaldım. Kılçıkları alınmış fileto levrekleri tavada çok az pişirip, baklava hamuruna, hamuru katlarken ufak pileler oluşacak şekilde, karamelize ettiğimiz soğanlarla birlikte sardık. Yaklaşık 15 dk fırında pişirdik ve inanılmaz bir lezzet çıktı ortaya.

3

Palmiye yağı ile pişirdiğimiz hem risottoda hem de baklava hamuruna sarılı levrekte kesinlikle hiç yağ kokusu yoktu. Bu vesileyle palmiye yağının oldukça hafif bir yağ olduğunu teyit etmiş olduk.

Bu güzel etkinliğe daveti için Sevgili Tijen'ciğime, Malezya Palmiye Yağı Konseyi'ne ve eğitimine katılmış olmaktan müthiş keyif aldığım şefimiz Serkan Bozkurt'a teşekkürlerimi iletiyorum.

23 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Çok güzel bir gündü Ebru'cuğum..Orada olmaktan bende çok mutlu oldum..Ayrıca Palmiye yağı çok hafif ve kokusuzdu..Gönül rahatlığı ile kullanabileceğimiz türden..En önemlisi kızartmalar için birebir oluşu çok hoşuma gitti..Gönlüne sağlık..Çok öpüyorum..

Not:Ben CD'mi ofiste unutmuşum..(

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Ebrucum etkinlikleriniz bol olsun.Sevgiler.

gülay mutfakta dedi ki...

ebru canım seninle tekrar görüşmekten çok mutlu oldum.. baklava yufkalı mezgitin tadı hala damağımda:) yağın market reyonlarında olmasını sabırsızlıkla bekliyorum..
sevgilerimle...

♥ Made By Mİne ♥ dedi ki...

herşey harika gözüküyor ..cok merak ettim palmiye yagını da ..birgün alma fırsatım olursa haber veririm :)

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım davetimize değer verip geldin. Biz teşekkür ederiz canım.
Özlemiştim seni:))))
Palmiye bizler ilk defa duyduk ama dünyada uzun zamandır talep gören ve beğenilen bir yağmış. En önemlisi de dediğini gibi sağlıklı bir yağ. Bende artık marketlere girmesini sabırsızlıkla bekliyorum.
Seni çok öptüm canım
Kucak dolusu sevgiler

pelince dedi ki...

Ebrucum seninle tanıştığıma çok memnun oldum ,eşim yanımda olunca pek sohbet edemedik;)) inşallah başka bir gün daha çok muhabbet ederiz...
yaptıkklarımızda pek lezzetliydi;) elimize sağlık...

Sevgiler...

Saglıklımutfak dedi ki...

Uzun zaman sonra seni görmek üstelik süper formda görmek güzeldi Ebru'cum. Sevgiler

Sevil Şahin dedi ki...

ebrucum seni özlemiştim ne güzel olurdu gelebilseydim ama malesef kızımın gösterisi vardı .
ama haberleri aldım harikaymış ..
en kısa zamanda görüşebilmek dilegiyle sevgiler

çeşnici Handan dedi ki...

Ebrucuğum etkinliklerin daim olsun. Sevgiler.

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Çok güzel bir etkinlik olmuş kızlar...

minimalist dedi ki...

Mutfak Sanatları Akademisini duymuştum; ne güzelll iyiki katılmışsın. Palmiye yağını ise ilk kez duydum; dediğin gibiyse eğer çok iyi bakalım gelsin de kullanıp test edelim.

dokuzuncubulut dedi ki...

Güzel bir etkinlik olmuş aranızda olmak isterdim.
Palmiye yağını merak ediyordum. Artık buralarda bulabileceğimize sevindim. Bloğunuzu ve güzel tariflerinizi sık sık takip edeceğim.
Sevgiler...

Limonlu Kek dedi ki...

Mübarek ayların başlangıcını yapan bu önemli günün hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kandilin mübarek olsun... Ayrıca etkinlik süper olmuş, can istetecek kadar :) Sevgiler...

evcilik dedi ki...

Canım ellerinize sağlık,çok ilginçmiş ama eğer söz konusu sağlıksa kesinlikle denemeye değer,balığın pişirilme şekline bayıldım..
bu güzel paylaşım ve nazik yorumların için çok çok teşekkürler..
sevgiler...

daimamutfak dedi ki...

Bende bu yağı ilk defa duyuyorum..keşke orada olabilsek..Ankara da böyle etkinlikler sık yapılmıyor..istanbullular çok şanslılar..sevgiler

Tümay Öztürk dedi ki...

Ben de ilk defa duyuyorum Palmiye yağını. Tanıtım anlamında çok faydalı bir etkinlik olmuş. Marketlerde satılmaya başlandı mı pek farkında değilim. Ama olsa dikkatimi çekerdi. En kısa sürede denemek lazım. Sevgiler:)

Mimosa Café dedi ki...

Henüz marketlere gelmedi sanırım ama takip etmek lazım kısa zamanda görmeye başlayacağız.

Narince dedi ki...

Sen hoş bayanların hangisisin Ebru?

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

tatlı arkadaşım benim,eminim çok keyifli geçmiştir.nefis mamalar da hazırlamışsınız
ellerinize sağlık
kocaman öpüyorum canımmm

Mimosa Café dedi ki...

Neclacim ben siyah elbiseli, kivircik kafali ve gozluklu olanim :)))

Narince dedi ki...

Sağol yanıtın için. Buluşmalarınız bizi çatlatack orta yerimizden yahu!

Gönül dedi ki...

oldukça keyifli bir etkinlikti..yağı bende çok beğendim...satışı başlasın mutfağımda yerini alacaktır muhakkak...öpüyorum canım sevgiler

Lavanta Bahçesi dedi ki...

Qatar'da yaşadığım sürede iş yerinde yediğim tüm yemekler palmiye yağı ile yapılıyordu, bana biraz ağır geliyordu ama sağlıklı olduğunu duymuştum, Türkiye'de tutulur mu acaba?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...