10 Haziran 2010 Perşembe

Yeniköy'de Bir Balıkçı: TAKANİK

Günaydın herkese! Yine arayı açtım biliyorum, zaman nasıl uçup gidiyor takip edemez oldum valla :(

DSC_0992

Cumartesi günü çok keyifli bir akşam yemeği yedim. Zaman zaman blogumda hoşuma giden mekanlara yer vermek istiyorum. Takanik de onlardan birisi. Aslında Yeniköy'den yolu geçenler bilir, seneler önce denizin içinde balık lokantası gibi işleyen, masalı sandalyeli, mezeli salatalı tekneler vardı. Denizin içinde dalgalarla beraber sallana sallana balık yiyip muhabbet etmek çok keyifli olurdu. Daha sonra belediye tarafından bu tekneler ne yazık ki yasaklandı ve İstanbul kendi özgün dokusuyla çok bütünleşen, deniz içinde yemek yeme keyfini balıkseverlere yaşatan bu teknelerden mahrum kaldı. O zamanlarda bu teknelerden en çok gidip geldiğimiz Takanik'ti. Takanik potansiyeli farketmiş olacak ki tekneler yasaklanınca hemen ufak lokantaya dönüştürdü formatını. Yeniköy iskelede ve Yeniköy spor kulubünün karşısında olmak üzere 2 şubeleri mevcut.

2

Salatası, ılık servis edilen mısır ekmeği ayrı lezzetli; midye dolmaları bol çam fıstıklı - gerçekten hiç bu kadar fıstıklısını yememiştim-, kalamarlar da nar gibi kızarmıştı. Güveçte ve tereyağında kavrulmuş karides yapıyorlar. Biz güveçtekinden yedik ve pek memnun kaldık. Balık olarak ızgara dil balığı ve çinekop tercih ettik. Izgara dil balığı gerçekten çok hoşuma gitti. Çinekop da çok güzeldi fakat ızgara dil balığı yeni keşfettiğim bir lezzet olmasından dolayı daha fazla ilgimi cezbetti.

1

Finali çikolata soslu sıcak tahin helvasıyla yaptık. Üzerine de bir güzel Türk kahvelerimizi içtik. Midelerimizi ovuştura ovuştura evimize döndük :)

DSC_1036

Fiyatlar bana oldukça makul geldi. 4 kişi tıka basa yedik içtik - alkol yok bu arada - kişi başı 30 TL ödedik. Güzel ve lezzetli balık keyfi yaşamak isteyenlere tavsiye edilir.

18 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

Ohh afiyet şeker olsun canım .

Unknown dedi ki...

Canım harika kareler afiyet şeker olsun.Mekanda
çok şık öpüyorum...

Narince dedi ki...

30 lira mı? Çok ucuz dört kişiye, hem de balık yiyorsun. Ankara'ya da şube açsalar ya?

♥ Made By Mİne ♥ dedi ki...

takanik cok güzel bir yer canım ..:) bende cok severim

Ordanburdanhayattan dedi ki...

ayyy evet Ebru anılarım tazelendi inan, biz de eşimle ilk tanıştığımızda çok giderdik o sallantılı tekne olan Takanik' e. uzun zaman oldu oralara gitmeyeli. bir nostalji yapmalı hem fiyatları da hiç fena değilmiş. teşekkürler paylaşımın için.

pelince dedi ki...

Ben avrupa yakasını çok az biliyorum.. bu öneri şaheymiş,hele fiyatları süper.. afiyet olsun;))

Öpüyorum..

minimalist dedi ki...

aaa süper; ben de şu sıra İstanbul'a dair yeme içmece yerleri dosyası yapıyordum çünkü seninle aynı fikirdeyim; beğendiğim yerleri paylaşmak istiyorum ben de. Hemen bu adresi de not alıyorum kendime. Teşekkürler.

Momo dedi ki...

hello!a gourmet dinner?nice!

LEZZETİKRAM dedi ki...

evet canım çok severek gittiğimiz biyer ,ama anadolu yakasından avrupaya geçmek artık öylesine zorki akşamları ...uzun zaman oldu gitmeyeli :) afiyet olsun :)

lezzettabağı dedi ki...

Deniz ürünlerine bende bayılırım helede deniz memleketinde yersen.. İstanbul'a geldiğimde aklımda olacak bu adres.. Bu arada resimlerini göremiyorum.. işyerinde bazen böyle abuk subuk kısıtlamalar yapılıyor ve şu an senin blog resimlerini ve kendi izleyicilerimide dahil bir çok şeyi göremiyorum.. Eeee bende yorgun argın eve gidince o göremediklerimi not alıp birer birer ekranıma çağırıyorum.. Görüşmek üzere sevgiler...

fimere dedi ki...

un diner merveilleux et très chic
bonne soirée

Damak Tadı dedi ki...

Afiyet şeker olsun Ebru'cuğum..Öpüyorum çok..Sevgiler..

Pecados da mesa dedi ki...

Olá;
Hummm que delícia!!!
Parabéns pela receita!!!
Belissima!!!
Beijo!

Maria Paula-BRASIL-

Gönül dedi ki...

ohhh afiyetler olsun şekerim...yeniköy benim eve 5-10 dk uzaklıkta :))) bende giderim ama tekne hali çok daha hoşuma giderdi..dediğin gibi hepsinide kaldırdılar.....öpüyorum sevgilerimle

Tümay Öztürk dedi ki...

Ya süper bir yere benziyor. Afiyet olsun. En kısa zamanda gidip sana da bilgi vereceğim:) Kalamarların fotoğraflarına bayıldım! Sevgiler:)

Limonlu Kek dedi ki...

Ayyy evet, yazınla birlikte anılarım canlandı. İlk sıcak tahin helvasını orada yiyip, müdavimi olmuştum. Ne güzeldi hakikatten. Sevgiler....

Benhurum dedi ki...

Afiyet şeker bal olsun canım benim ne kadar da iştah açıcı kareler:))
Ayrıca böyle hoş mekanlara bloğunda yer vermen de çok hoş olmuş, paylaşımına sağlık;)

Berceste dedi ki...

Ahhhh cinekop dedin, beni bitirdin :((( Cocugumun luferini yemis o cinekopu yiyenler, satanlar ahhhh ahhhh...
http://fikirsahibidamaklar.blogspot.com/2010/10/cocuklarmzn-luferidir-bu-tezgahlardaki.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...