Uzak Doğu ve İspanyol mutfağı füzyonu bir pilav oldu. Paella kıvamında ama biraz soya soslu ve susam yağlı. Yapılışı gayet pratik, lezzeti yiyenlerden aldığım yorumlara göre pek güzel, ben de çok sevdim tabii ki :)
4 kişilik
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
20-25 adet karides (İglo Gurme karides kullandım, oldukça başarılı bir ürün)
2 ince sap ya da 1 kalın sap bütün pırasa
2 sap taze sarımsak veya 2 küçük diş sarımsak
1 orta boy kırmızı soğan
1 büyük havuç
1 tutam taze nane
1/2 su bardağı mısır (donmuş kullanacaksanız buzu çözdürülmüş)
2 tatlı kaşığı zerdeçal (Hint safranı)
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1-2 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı acı pul biber
bir miktar tuz (Himalaya tuzu kullanıyorum)
2 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı susam yağı
birkaç yemek kaşığı ayçiçek yağı ve zeytinyağı
süsleme için maydanoz
Yapılışı:
Pirinçleri yıkayıp, uygun bir tencerede normal pilav gibi birkaç kaşık yağ, biraz tuz ve 3,5 su bardağı su ile pişirelim. Pırasaları 1cm kalınlığında verev şekilde doğrayalım. Havuçları ince jülyen doğrayalım. Kırmızı soğanı iri parçalar halinde, taze sarımsakları ince 1 cm'lik dilimler halinde doğrayalım. Pilavın suyunu çektirip altını kapatalım. Wok tavada (yok ise geniş döküm veya teflon bir tencerede) ayçiçek yağı, zeytinyağı ve susam yağı karışımını kızgın hale getirip; zencefili, doğradığımız sebzeleri, defne yapraklarını ve mısırı ekleyelim. Yüksek ateşte çevirerek pişirelim. Diğer yanda bir ızgara tavasında çok az yağ, tuz ve acı pul biberle buzlarını çözdürdüğümüz karidesleri pişirelim. karidesler pişerken pilavı wok tavaya transfer edip, üzerine zerdeçal ve soya sosumuzu ekledikten sonra kısık ateşte pilavın rengi homojen bir şekilde sarı hale gelene kadar güzelce karıştıralım. İrili ufaklı doğradığımız taze nane yapraklarını da ekleyip karıştırmaya devam edelim ve altını kapatalım. Üzerine karidesleri ekleyip sıcak servis edelim.
Dilerseniz karidesleri pilavın içerisine karıştırabilirsiniz. Ben üzerinde servis etmeyi tercih ettim. Ayrıca dilerseniz pilava bezelye de katabilirsiniz. Afiyetle yiyin :)
35 yorum:
Hımmm içinde yok yok çok güael görünüyor. Ellerinize sağlık.
şimdi çatalcığımı alıp geliyoruuuuummmmmm :)
müthişşş.
Çok güzel olmuş Ebru'cuğum, keşke tadına bakabilseydim.
Ebrucuğum tabağı alıp kaçmak geldi içimden ellerine sağlık sunum süper
öpüyorum.
bu tam malzeme listesine bakıp aldanmamak gereken tariflerden - liste uzun, uzun olmasına ama çok çabuk hazır oluyordur eminim.. bu arada fotoğrafı ilk görünce zerdeçal koymuş dedim:) yanılmamışım! harika duruyor - pilavı soya soslu - yumurtalı hatta ve sebzeli çok severim:)
en cok sevdigim iki mutfak bi arada!! harika gorunuyor!!
En sevdiğim baharatlarla lezzetmiş nefis bir tarif olmuş Ebru'cuğum. Hemen kopyalandı haberin olsun:))
Fotoğrafını da çok beğendim, ellerine sağlık olsun.
Sevgiler.
Baharatlar lezzet katmıştır eminim,karidesi zaten çok severim.. ellerine sağlık..
Mutlu hafta sonları..
Muhteşem bir lezzet olmuş Ebru'cuğum,ellerine sağlık canım..
tam benlik bir tarif olmuş ellerinize sağlık...geçtiğimiz hafta bende karides yapmıştım...oğlum sadece teryağ ve biberlisini sevdiği için fazla malzeme var dedi....oysa sizinkini görünce keşke zerdeçal ve soya sosu kullansaydım dedim...:))....malzemeler çok yakışmış ellerinize sağlık...
lezzet ötesi görünüyor....ellerine sağlık..
süper ötesi olmuş
ellerine sağlık canım
nefis olmuş zaten susam yağı bu tip yemeklerde harikalar yaratıyor:))
eline sağlık sevgilerimle
Çok merak ediyorum senin bu yaratıcı yemeklerini. Eline sağlık canım
ben deniz ürünleri pek yiyemiyorum. Ama çocuklar yesin istiyorum acaba bu hazır iglolardan alsam çocuklar yermi? Bu arada pilavdan karidesleri çıkardıktan sonra (bana göre) enfes olmuş. Ne zengin bir pilav. ellerinize sağlık
ellerinize sağlık..
çok değişik denenesi ve yenilsi bir pilav..
tebrik ederim..
mutlu günler..
Your fried rice looks delicious and really good with the prawns. Like this!
It looks delicious.
karidesi çok çok severim. Ellerine sağlık nefis bir tabak olmuş!:)
denizden babam çıksa yerim! :))) harika görünüyor, canım çekti valla:)
mmmh ;)) ellerine saglik canim cok lezziz görünüyor..sevgiler ;)
harika bir pilav olmuş canım ellerine sağlık
Bayılırım karidese ama iglo'nunkini hiç denemedim. Bu pilav nefis görünüyor, içindeki malzemeler ne kadar değişik. Ellerine sağlık..
Ellerinize saglik, ne kadar guzel olmus. Tek kelime ile harika...
Sevgilerimi gonderiyorum ve de guzel bir hafta sonu diliyorum.
ce riz est très parfumé et riche en saveurs comme je les aime
bonne journée
This really looks delicious and is very tempting. I hope you have a wonderful day. Blessings...Mary
Kesinlikle bastan cikarici bir icerik!
that looks very great.
gerçekten süper görünüyor; baya bir malzeme sıralamışsın ama dikkatli okuyunca çoğu zaten evde herzaman olabilecek malzemeler; iglo karides alacağım ve deneyeceğim sanki tek başına bir öğün olarak bile yenebilir bu pilav...
Blogunun tasarımı çok eğlenceli olmuş, bayıldım. Hep derim Uzakdoğu mutfağı dendi mi sensindir uzmanı. Ayh ben bu pilavı yaparım en kısa zamanda.
İşte tam benlik bir pilav. Nefis olmuş Ebrucuğum ellerine sağlık.
Nefis nefis nefis görünüyor. Ellerine sağlık
Sevgiler
denizden babam çıksa yerim diyen biri olarak tam bana göre olmuş :) Ellerine sağlık
Ashley Tayaland'dan dönünce deniyordu çeşit çeşit deniz mahsüllü pilavlar ,Wok'lar :) Kızım olsada ,pişirse de yesek :)
AYYY BAYILDIM!!!! ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR! KARNIMI AÇIKTIRDIN!!!;)
http://editorist1783.blogspot.com/2011/11/floransa.html
Yorum Gönder