MALZEMELER:
1 adet büyük bostan patlıcanı
70 gr tereyağı
2 çorba kaşığı un
250 ml süt
YAPILIŞI:
Patlıcanı közleyin. Tereyağını bir tencerede eritip içine unu ilave ederek biraz karıştırın ve daha sonra sütü ilave edip karıştırmaya devam edin. Topaklaşmasını önlemek için hızlıca karıştırmaya dikkat edin. Kaynama noktasına geldiğinde daha önceden soyup doğradığınız közlenmiş patlıcanları bu karışıma ilave edin. İyice karıştırın.
Diğer yanda et veya tavuk ile bir sote hazırlayın. Patlıcanın üzerine bu soteyi ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.
4 yorum:
tanıştığıma çok memnun oldum öncelikle :)
tarif güzel ve yaz için ideal.ellerine sağlık...
hayırlı ramazanlar..
sevgiler.
Sana yazdığım yorum uçmuş tatlım..(((
Tarif süper. Ellerine sağlık
sevgilerimle
Tijen AKTAY
süper ya bn gibi et yemeyen biri için muhtesem bir tarif :) ayrıca ortak noktalarımız olmasına cok sevindim :)))))
Yorum Gönder