17 Kasım 2009 Salı

Tayland Gezi ve Lezzet Notları - Bölüm 1


LG'nin Yarışması



Dubai'den döndükten sonra Sevgili Gönenç'in yoğun çabaları neticesinde LG'nin Tayland'daki global şampiyonasına Türkiye'yi temsilen katılmak üzere Sevgili Yasemin'le beraber davet edilmiştik. Tayland'a LG'nin uluslararası nitelikte bu yarışmasında yer almak üzere gideceğimizi ve orada ekip olarak yarışacağımızı öğrendiğimiz andan itibaren heyecanımız doruklardaydı. Yarışma neticelenene kadar da bu heyecan hiç sönmedi. Yasemin'le beraber güzel bir takım oluşturduk ve ülkemizi en güzel şekilde temsil etmek için elimizden geleni yaptık. Pişirdiğimiz yemekten de inanılmaz tatmin duyduk. Yapabileceğimizin en iyisini yaptığımızdan ve ortaya iyi bir iş çıkardığımızdan hiç kuşkum yok. Fakat ne yazık ki yarışmadan bir dereceyle dönme gururunu yaşayamadık, yaşatamadık. Çok fazla ülkenin işin içerisine girdiği yarışmalarda sanırım bazı politik yaklaşımlar da ister istemez devreye giriyor. Yine de yaşadıklarımız her aşaması ve her anıyla beraber muhteşem bir tecrübeydi. Yarışmada bizim isimlerimiz anons edilirken arkada dev ekranda koskocaman bir Türk bayrağı dalgalandı :) 13 ülkenin içerisinde ülkemizi temsilen bulunmak ve orada bayrağımızın dalgalanması gerçekten çok gurur vericiydi. Dünyaca ünlü şefler yemeğimizi tattı, bizimle yorumlarını paylaştı. Organizasyon çok başarılıydı. Bize böyle bir tecrübe yaşattığı için LG'ye ve bütün bunlara vesile olduğu için Sevgili Gönenç'e çok teşekkür ediyorum.

DSC06312
Yemeğimiz

Türkiye ekibi olarak yarışma dışında da beraberce oldukça keyifli vakit geçirdik. Akşamları Bangkok sokaklarında gezdik, gündüzleri bol bol masaj yaptırdık, yedik içtik :)

DSC06246 DSC06307 DSC06393


Bu seyahatin benim için başka bir anlamı daha vardı. Geçen sene yine Tayland'a bir arkadaşımı ziyarete gitmiş, yaklaşık 2 hafta kalmış olsam da oraların tadına doyamamıştım. Pek çok şey benim için yarım kalmıştı ve en kısa zamanda tekrar Tayland'a gidebilmek için can atıyordum. Fakat bana çok keyif veren 2 şeyi; yemek yapmayı ve Tayland seyahatini bir arada yaşayabileceğim hiç aklıma gelmezdi! Bu yüzden bu seyahat benim için çifte mutluluk oldu.

Tayland'la ilgili gezi ve lezzet notlarımı burada bölüm bölüm yazacağım. Umarım sizler de okumaktan ve fotoğraflara bakmaktan zevk alırsınız. Tayland'la ilgili anlatılacak o kadar fazla şey gösterilecek o kadar çok fotoğraf var ki, insan nereden başlayacağını şaşırıyor :) Özellikle de yemekler inanılmaz çeşitli... Çok sevdiğim Tayland mutfağından güzel bir fotoğraf koleksiyonu oluşturdum. Hepsini anlatacağım :)

DSC06585 DSC06297 DSC06521 DSC06373

Tayland denince akla ilk gelenler her köşe başında bizdeki bakkal/büfe misali bulabileceğiniz masaj salonları, orkideler, nilüferler, rengarenk çiçekler, filler, bol acılı - bol sarımsaklı - baharatlı yemekler, muhteşem lezzet ve görsellikte meyveler, rengarenk meyve suları, ulaşımın çizgi filmlerden fırlamış süper turistik aracı tuk tuk, sokakları bile sarıp sarmalayan tütsü kokuları, Bangkok'un kalabalığına ve keşmekeşine rağmen insanların her daim muhafaza ettiği tebessüm, sakinlik, dinginlik (bunun masajla bir alakası olduğuna eminim :)) ...


15 yorum:

evcilik dedi ki...

merhaba sevgili Ebru,olsun önemli olan oaralarda yarışabilmek ve ülkemizi temsil edebilmek.ayrıca yemek te muhteşem görünüyor,1.sınıf aşçılara taş çıkartıracak cinsten yani..
eğlenceli geçmesine sevindim..
selamlar,sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Önemli olan Ülkemizi iyi bir şekilde temsil etmenizdi..Bunu da çok güzel yapmışsınız canım..Tebrik ederim sizleri..

2.Kez Tayland'da bulunmanın keyfini doyasıya yaşasaydın canım..Fotoğraflar harika..hepsini tek tek inceleyeceğim..

Sevgiler/Damak-Tadı

pelince dedi ki...

Ülkemizi en güzel şekilde temsil ettiğinize eminim.. vallahi ayak masajına bayıldım.. süpermiş ama.. eğlenip ,keyif almış olmanıza da çok sevindim... iyi bir organizasyon olduğu çok belli...
Sevgiler..

Yemekbahane dedi ki...

Ebru'cum,

Sizlerle hepimiz gurur duyduk. Harika bir iş çıkarmışsınız ...

Gezdiğiniz gördüğünüz de hayat boyu cebinizde..Gerisi boş :)

Sevgiler,
Müge

beste dedi ki...

onemli olan bu deneyimi yasamak odul sart degil:) Tayland nefismis bekliyorum heyecanla paylasimlarini. Limonlu suda ayak bakimi of bende boyle simartilmak istiyorum:)

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ne kadar güzel. Önemli olan oraya katılmak. Masaj olayıda süper görünüyor :) Sevgiler...

bir dilim bir tutam dedi ki...

Ebrucum yorumuna hemen cevap veremedim,bende bir kac gün Almanya disinda idim..
Tayland ile olan yazini detayli okumak icin daha sonra tekrar ziyaretine gelecegim...
simdilik bir alo diyeyim dedim.....
SEVGILER

minimalist dedi ki...

çok tebrik ederim; sanki ben katılmışım gibi heyecan ve de gurur duydum. Ben de merakla takipteyim...

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım ben,msevgili Gül`ünde söylediği gibi önemli olan ülkemizi en güzel şekilde temsil etmek ve bu güzel anların tadını çıkartmak. Kaç kişi yaşabilir ki sizin yaşadığınız bu güzel anları. Sonuç ne olursa olsun önemli olan bu güzel anları yaşamaktı. Bak ne güzel paylaşımlardan bahsediyorsun ve imrendiriyorsun. Varmı daha ötesi.
Taylanda dana önce bende gitmiştim. 2 sene kadar önce. Fotoğraflarına bakınca nasıl canım çekti anlatamam. Çok özlemişim. Çok güzel ve farklı bir memleket. Özellikle pazarlıklı alışverişi ve farkı yemekleri tam bana göre.
Gerçektende çooook imrendim. Umarım bir daha gitmek nasip olur bize.
Canım o güzel yanaklarından seni öpüyor tekrar başarılarının ve bu güzel paylaşımlarının devamını diliyorum.
Bu arada başvurunu aldım canım. Aralık ayının 4`ünde açıklanacak.
Umarım görüşür ve tanışırız
Kucak dolusu sevgilerimle

Mimosa Café dedi ki...

Herkese iyi dilekleri ve tebrikleri için çok teşekkür ediyorum. Hepiniz sağolun varolun. Umarım dileyen herkese oraları gezmek görmek masajlar yaptırmak nasip olur :) Çok sevgiler.

Açalya dedi ki...

Boyle bir organizasyonda bulunmak dahi bence onur verici. Tebrik ederim.

HUYSUZBALIK dedi ki...

Ebrucum imrendim valla ne hoş resimler. Hele de masaj kısmını öyle canım çekti ki şimdi :) Diğer resimleri de bekliyorum. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Tebrikler..Ne güzel hem iş hem seyehat birarada olmuş.Görüntülerde harika..

yesildomates dedi ki...

herşey okadar güzel görünüyok burdan..
yüeğiniz çok güzel ve mutluluğu yaşamak çok güzel...herşeyn güzel olması dleğyle..
sevgiler....

Baharat tadında dedi ki...

Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğinize eminim, zaten fotoğraftaki yemeğe bakılırsa muhteşem bir lezzet olduğunu buradan bile anlıyorsun. Oraya kadar gidebilmek de bir dereceydi bence tebrik ediyorum ikinizi de canım. Sevgiler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...