4 Temmuz 2010 Pazar

Narlıkuyu'da Balık Ziyafeti

DSC_0014

Mersin'e dair en önemli ritüllerimden birisi Narlıkuyu'ya gitmek ve orada denizin dibindeki restoranlarda balıklı, kalamarlı, karidesli bir ziyafet yapmaktır. Narlıkuyu Mersin'e yaklaşık 45 km mesafede, muhteşem bir koyu olan, çok şirin bir beldedir. Koyu çevreleyen restoranlar, deneyimleyebileceğiniz en lezzetli balık ziyafetlerinden birisini size yaşatır. Buradaki restoranlar arasında Apo'nun Yeri ailece favorimizdir.

DSC_0018

DSC_0019

Balığın yanında servis edilen karışık salata ve taze sarmısaklı roka salatası tamamen köyden gelen yeşillik, domates ve zeytinyağı ile hazırlanmış enfes lezzetli, yemeye doyulamayan türden salatalardır.

DSC_0010

Mersin'de balığın yanında olmazsa olmaz bir kaya koruğu turşusu vardır ki kendine özgü aroması ve deniz kıyısında yetişiyor olmasından kaynaklanan kendinden tuzlu, iyotlu ve vitaminli yapısı insanı mest eder. Balığın yanında harika bir eşlikçidir.

DSC_0021

Kalamarlar taze deniz kalamarıdır.

DSC_0033

DSC_0053

Güveçte tereyağlı jumbo karides ise tam bir assolisttir. Karidesler, ev yapımı özel tereyağ içerisinde sarmısak ve pul biberle fokur fokur kızarır haldeyken masaya gelir. Haliyle ekmekler hiç vakit kaybetmeden tereyağına daldırılır ve bir parça karidesle birlikte güzelce mideye indirilir. Bu arada Mersin'den çıkan jumbo karidesler dünyanın en lezzetli ve en kaliteli jumbo karidesi niteliğindedir ve Avrupa'ya ihracatı yapılmaktadır.

DSC_0044

Narlıkuyu'da lagos balığı yemek bir klasiktir. Izgarada pişen lagosun tadına doyum olmaz.

DSC_0057

Yemekten sonra yöreye özgü begonvillerle süslenip nane likörü eşliğinde servis edilen Türk kahvesi, bu harika deneyimin güzel ve renkli finalini oluşturur.


22 yorum:

http://abebedorespgondufo.blogs.sapo.pt/ dedi ki...

Very good blog.

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Yapmayacaktın bunu bana Ebruuuuh! Nam nam nam, ben de istedim hepsinden. Yahu bu arada beğenerek yediğim ama adını bilmediğim bitkinin kaya koruğu olduğunu öğrendim ya artık bin yıl kölen olurum bu bilgi için.
Hangi birini anlatayım, kahve sunumu bitirdi beni. Bence kadın eli değmiş o sunuma :)

Momo dedi ki...

mimoza,your lunch is delicious!

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

KAHVE TABAĞI
VE JUMBOLAR BENİM !!!!
HERKESİN HABERİ OLSUUUNNNNNNNNNNNNNNN :)))))

Narince dedi ki...

En güzel deniz ürünlerini yiyip gelmişsin. Darısı başımıza!

dokuzuncubulut dedi ki...

kaç gündür girip bakıyorum, yeni ne var diye, balık sofrası sürpriz oldu. Mersin'e de gitmek kesin şart oldu:))) Haftada 3 gün balık yiyen birine bu resimler eziyettir...

Bodrum'da mimosa restoranda da böyle güzel kahve sunumu yaparlar. Hatta abartılı bir şekilde kocaman tepsi içinde gelir... Ellerine sağlık arkadaşım fotoğraflar mükemmel olmuş...

Sevgiler...

minimalist dedi ki...

bu tadlar tam benlik; kaya koruğu turşusunu ilk kez duydum; zaten turşuya bayılırım o da enfes görünüyor. Sahi Mimosa bir defasında beni de Mersine'e yanında götürsene :)))

pelince dedi ki...

Ahh ahh beni bu görüntüler bitirdi,kesin gitmeli ve yemeli;)

Damak Tadı dedi ki...

Mersin'e gidince mutlaka Apo'nun yerine uğrarız bu güzellikler için..Afiyet şeker olsun Ebru'cuğum..


Not:Keşke Pavurya'cıya da gitseydiniz..))

Tümay Öztürk dedi ki...

Şu Mersin anıların ve yemekler o kadar güzel gözüküyor ki inan kaç gündür yorum yazamıyorum bakmaktan:) Ne tantunisi kalmış ne de ekmek bandığın karidesler! Walla afiyet olsun. Benim canım direk Mersin'e gitmek istedi:) Çok öptüm canım...

lezzettabağı dedi ki...

Of ya içim gitti vallahi.. Canım arkadaşım yıllar önce aynı yerde bizde böyle bir ziyafet çekmiştik kendimize.. Orada olupta balık yemek vardı şimdi.hatta o ekmeği karides tavasına benim banmam gerekirdi... Neyse afiyetler olsun size yarasın şifalar olsun.. Görüşmek üzere sevgiler..

Benhurum dedi ki...

Aman aman ne güzel mamalar bunlar Ebrumm afiyet şeker olsun, ayrıca o ne muhteşem bir kahve sunumu hayran oldum valla hele renk tam benlik:D Çoook öptümmm...

Bu arada seni mimledim tatlımmm...

YeMeK vAkTi dedi ki...

aman aman şekerim naptın sen :))
itiraf etmem gerekirse en çok kalamar bitirdi beni bayılırım kalamara afiyetler olsun sizlere

Unknown dedi ki...

Sevgili Mimoza cafe, bloğuma hoşgeldiniz.Güzellikleri paylaşmada buluşmak üzere sevgiyle kalın....

mehtap kuzucu dedi ki...

kalamar,salata şık sunumlu kahve herbiri harika afiyetler olsun,sevgiyle kalın...

Sevtap dedi ki...

Balık salata harika.Karides ve kalamarı ben almıyım :)Manzarada süper.Bu arada Miraç Kandilin Mübarek Olsun

Cafe Pepela dedi ki...

Enfes bir manzara,muhabbet ve lezzet dolu tablolar.
Deniz ürünleri ile aram iyidir,bayıldım :)
Hayırlı kandiller gülüm..

www.pemberehber.com dedi ki...

Ebrucuğum, bunları gördükten sonra acaba Mersin'e de gitsek mi bu yıl hazır yola çıkacakken dedim :) Kalamar ve karidesi tek geçerim. Görüntüler iştahımı kabarttı.Size afiyet bal olsun :D

Tijen dedi ki...

Gidilesi bir yer burası, tabii yaz mevsimi dışında. Bu sıcaklarda Mersin'de olmayı düşünemiyorum, burası bile feci sıcakken.

HUYSUZBALIK dedi ki...

Allahım sana geliyorum ne güzel resimler bunlar. Adana'da yıllarca yaşayıp da Narlıkuyu'ya gitmediğime üzüldüm şimdi. İlk fırsatta gidilecekkkk. Sevgiler...

Zuhal'in Müzesi dedi ki...

kaya koruğuturşusunu görünce nasılacıktığımı anladım. Mersin de yaşıyorum ben de. Narlıkuyuyu çok severim. gerçekten görülmeli,yenilmeli, içilmeli, denize girilmeli vs.

Hido dedi ki...

Mersin'li biri olarak hep yazmak istediğim bir yerdir Narlıkuyu. Hele ki Lagos Balığı..Dettaylarıyla fotolarıyla kaya koruğuyla süper yazı olmuş elinize sağlık..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...