Geçtiğimiz haftasonu, YUDUM'un yeni çıkan zeytinyağı çeşitlerinin tanıtımı için düzenlenen, öğle yemeği içerikli çok keyifli bir etkinlikteydik. Etkinlik için seçilen yer olan MEST, Sarıyer-Reşitpaşa'da kurulu, şık ve sıradışı atmosferi ile oldukça alternatif ve butik bir mekandı. Can Ünsal ile yemek ve yemek kültürü konusunda Türkiye'de önemli bir isim olan annesi Beyhan Gence tarafından işletilen atölye-restoran niteliğindeki bu mekanın, dünya mutfağından derlenmiş seçkin lezzetler içeren menüsüne mutlaka göz atmanızı öneririm.
YUDUM Hatırası :)
İtinayla soğan doğranır :)
domates carpaccio arasında avokadolu karides
Etkinlik boyunca tatlılar dahil olmak üzere yediğimiz herşey YUDUM'un nefis lezzetli zeytinyağları ile özel olarak hazırlanmış gurme lezzetlerdi. Beyhan Hanım karşılama sırasında bizim için çilekli minik tartöletler, sebzeli minik muffinler ve kıymalı çıtır börekler hazırlamıştı. Daha sonra atölye kısmına geçerek hepberaber yiyeceğimiz öğle yemeğinin başlangıçları olan domates carpaccio arasında avokadolu karides ile zeytinyağlı kereviz yemeğini hazırladık. Domates carpaccio arasında avokadolu karides, beni gerçekten kalbimden vuran, oldukça çarpıcı bir lezzetti. Beraber hazırladığımız yemeklerin dışında bizim için rokfor soslu bonfile ve rezeneli levrek ile tatlı ve kapanış için elmalı crumble hazırlandı. Hepsinin zeytinyağı ile hazırlanmış olması gerçekten etkileyiciydi. Yudum Zeytinyağlarının ne kadar hafif olduğunu ve tüm yemeklerde rahatlıkla kullanılabilirliğini böylece test edip onaylamış olduk.
zeytinyağlı kereviz
nasıl lezzetliydi anlatamam, eve gelip hemen yaptım, içine de YUDUM kattım :)
Annelerimizin mutfağından eksik olmayan, çocukluğumuzun sıvıyağ markası YUDUM; aslında senelerdir dış pazar için zeytinyağı üretimi yapmaktaymış. Ayçiçek yağı, mısır ve kanola yağları ile Türkiye'de lider sıvıyağ üretici konumunda olan YUDUM, nihayet iç pazar için de zeytin yağı üretimi yapma kararı almış. Tat, aroma ve koku bakımından uzman tadımcılar tarafından test edilerek üretilen Yudum Zeytinyağı; sıcak soğuk tüm yemekleri, salata ve kahvaltıları eşsiz bir ziyafete çevirmek için tasarlanmış.
"Yemeğine gençlik kat" sloganı ile tüketiciye sunulan Yudum Zeytinyağı; natürel sızma, natürel ege sızma, soğuk sıkma ve riviera çeşitleri ile yemeklere zenginlik katmak üzere tüketiciyle buluşuyor. Etkinlik esnasında soğuk sıkma ve riviera çeşitlerini deneyerek, düşük asit değerli bu hafif yağlardaki zengin ve saf aromayı test ettik. YUDUM'un bu yeni zeytinyağı çeşitlerinden özellikle Soğuk Sıkma Natürel Sızma olanı, aroması ve hafifliğiyle sanırım beni kendine abone edecek.
11 yorum:
Aman Tanrım adı bile güzel domates carpaccio arasında karides...Tadını düşünemiyorum ...Deniz ürünleri mmm!Ellerinize sağlık.
çoook keyifli görünüyorsunuz,eminim harika geçtiğine
çok öperim canımmmm
Zeytinyağının girdiği herşey çok lezzetli ama şu fotoğraflar :)))) Du bakiyim önümzdeki hafta bende bir deniyeyim kereviz;)
Red Riding Hood
zeytinyağını çok severim sıklıkla kullanırım; ilk fırsatta alacağım; merak ettim...
Domates carpaccio arasında avakadolu karidesin tadını unutamadım ve herkese anlatıyorum. Gerçekten güzel ve eğlenceli bir gündü.
Fotoğrafınız çok güzel, Gül'üme de söyledim ya.
ohhh harika şeyler yapmışsınız yudumun ayçiçek yağını zaten kullanırım bunuda alacağım
ellerinize sağlık
zeytinyağına ağır diye dudak bükenlere selam olsun.
ben de zeytinyağ kullanıyorum, ama bu konuda bir kaç gömlek daha şanslıyım sanırım. zira annemin apartmanında hemen her komşusunun bahçesindeki zeytinlerden gelir bize zeytinyağ. zeytin de mutlaka evde yapılır.
nispeten daha ağır olur. ama dudak bükenlere en son evde zeytinyağ ile kek yapıp da getirmiştim.
nefes almadan yuttular.
has zeytinyağ ile yaptım deyince de ağızlarını kapatamadılar bir süre.
Zeytinyağa bayılırım.Eminim güzel bir etkinliktir
Seni tanımak güzeldi :)) bu arada bende bir hafta kereviz aşerdim resmen:))
Çok tatlı çıkmışsınız:)) Avokadolu karides süper gözüküyor. Ellerinize sağlık...
Yorum Gönder